Cea mai scumpă achiziţie Apple: gigantul din Cupertino cumpără Beats by Dre cu 3,2 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapperul Dr. Dre a confirmat că a căzut de acord cu Apple pentru a-şi vinde compania de echipamente audio Beats. Apple s-a oferit să plătească 3,2 miliarde de dolari pentru a intra în posesia Beats.

Aceasta este cea mai mare achizţie făcut de Apple, potrivit The Verge. Compania din Cupertino deja vindea produsele Beats în magazinele Apple, iar luna trecută, Beats a început să le permită utilizatorilor serviciului de muzică prin streaming să plătească prin sistem-ul de plăţi in-app al Apple. Tranzacţia include şi acest serviciu de muzică, care concura cu iTunes Radio, oferind playlisturi realizate de celebrităţi sau muzicieni. Totuşi, pentru acces la tot catalogul muzical, utilizatorii Beats trebuiau să plătească un abonament. În ultimele câteva luni, Apple ar fi lucrat la un serviciu similar, destinat în special dispozitivelor cu Android.

Compania Beats a fost cofondată în 2008 de mogulul Jimmy Ivine şi rapperul Dr. Dre. Iniţial, compania comercializa numai căşti, produse de Monster Cable, dar în cele din urmă a început să-şi producă singură hardware-ul. Acum, Beats produce căşti care anulează zgomotele de fundal, chiar şi difuzoare bluetooth.

Directorii Apple şi Beats s-ar fi întâlnit de câteva ori încă de anul trecut, atunci când Beats şi-a lansat serviciul de music streaming.

Interesant la această tranzacţie este că cei de la Beats şi-au oferit serviciile şi tehnologiile unor rivali ai Apple. În afară de aplicaţia de music streaming (disponibilă pe Android şi Windows Phone), HTC şi Beats au avut un parteneriat care a durat doi ani şi care presupunea includerea difuzoarelor Beats în anumite modele HTC.

Cel mai bogat rapper din lume

Tranzacţia a fost confirmată de Dr. Dre. Acesta a devenit primul om din lumea hip-hopului care să strângă o avere de peste un miliard de dolari, după cum se laudă singur, într-un clip postat pe pagina de Facebook a lui Tyresse Gibson.

Gibson vorbeşte despre cele 3,2 miliarde de dolari date de Apple pe companie şi cere Forbes să schimbe lista cu cei mai bogaţi oameni din lume. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite