Compania Samsung, condamnată la plata unor daune în valoare de 120 de milioane de dolari către Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania sud-coreeană Samsung a fost condamnată, vineri, de către un tribunal american la plata unor daune de circa 120 de milioane de dolari în favoarea gigantului Apple Inc., în procesul privind încălcarea unor brevete ale companiei californiene, informează AFP.

Astfel, tribunalul federal din San Jose, California, a găsit vinovată compania Samsung de încălcarea a două brevete Apple. Totodată, juriul a găsit şi compania americană vinovată de încălcarea unor brevete Samsung şi a dispus daune firmei sud-coreene în valoare de 158.000 de dolari.

Samsung a mai fost condamnata de aceeaşi instanţă americană în 2012 si 2013 la plata unor daune către Apple în valoare de 930 de milioane de dolari.

În cadrul acestui proces, început în urmă cu trei ani, firma Apple solicita companiei Samsung daune totale în valoare de 2 miliarde de dolari pentru încălcarea unor brevete. De exemplu, Apple susţine că Samsung ar fi copiat patentul cu funcţia „slide to unlock” (glisează pentru a debloca).

În instanţă, Apple a acuzat compania Samsung că ar fi copiat tehnologia de la iPhone pentru a o implementa la câteva telefoane din seria Galaxy.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, fiind deja contestată de către Samsung.


Citeşte şi:

Unul dintre oamenii de bază ai Google a explicat de ce Samsung n-a copiat Apple

Apple şi Samsung sunt „împerecheate“ într-un nou proces, americanii cerând aproape două miliarde de dolari. În acest duo al sălilor de tribunal a intrat şi Google pentru a susţine partea Samsung. Iată cum justifică necopierea ideilor Apple în Android.

Noi detalii în procesul Samsung versus Apple: Să învingem Apple e strategie de supravieţuire, zicea un director Samsung

Apple şi Samsung sunt în sala de judecată şi îşi dispută diverse patente. Americanii vor două miliard de dolari, sud-coreenii vor să plătească ceva mai puţin şi vor bani de la Apple pentru anumite patente. Iată ce informaţii au mai „scăpat“ din tribunal către public: iPhone 5 a fost un tsunami pentru Samsung şi sud-coreenii voiau ajutorul Google în lupta cu Apple.

Samsung, lider incontestabil pe piaţa smartphone-urilor. A vândut mai mult decât primii patru rivali la un loc

Apple este regele smartphone-urilor în SUA, dar, la nivel global, balanţa se înclină puternic spre sud-coreenii de la Samsung. Potrivit unui nou raport al IDC, compania a vândut, în primul trimestru din 2014, mai multe smartphone-uri decât Apple, Huawei, Lenovo şi LG la un loc.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite