Banca aceasta vrea să ucide parola şi în locul ei să îţi foloseşti vocea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatorii Siri de pe iPhone au furnizat o soluţie foarte bună ca să nu mai foloseşti parole. În loc de acestea, foloseşti vocea, iar o bancă vrea să implementeze asta.

Dacă ai sunat recent la bancă pentru a cere anumite informaţii despre contul tău, cu siguranţă a trebuit să te identifici printr-o serie de întrebări şi parole. Nu poate fi contestată siguranţa acestor metode, dar totuşi, ar putea exista alternative ceva mai rapide.

Se pare că, în Olanda, banca ING va introduce un nou serviciu de securitate pentru clienţi. Acesta le va permite să îşi folosească vocile drept parole, ceea ce înseamnă că până şi în eventualitatea în care cineva îţi cunoaşte datele personale, nu îţi va putea accesa contul.

Această tehnologie se numeşte biometrică vocală şi a fost dezvoltată de Nuance, aceştia susţinând că e o metodă mult mai sigură de protejare a conturilor. Nu este susceptibilă la atacuri ce implică hacking şi, mai mult decât atât, s-ar putea dovedi foarte utilă în eventualitatea în care ţi-ai uitat parola.

Vezi cum vor ajunge olandezii să se autentifice în contul bancar!
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite