Apple suspendă programul de ascultare a înregistrărilor realizate de Siri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
apple

Compania din Cupertino a anunţat că va suspenda temporar un program desfăşurat la nivel global, care permitea contractanţilor să asculte înregistrări ale cererilor făcute asistentului digital Siri.

Decizia celor de la Apple a fost luată după ce au apărut mai multe ştiri conform cărora conversaţii private ale utilizatorilor de iPhone ajungeau să fie ascultate, multe dintre acestea conţinând informaţii confidenţiale.

The Guardian a scris săptămâna trecută despre acest program, spunând că cei care ascultau ”auzeau în mod regulat informaţii medicale confidenţiale sau detalii despre traficul de droguri”, de multe ori ca un rezultat al activării accidentale a asistentului digital.

 ”Dorim să oferim o experienţă excelentă a lui Siri, protejând în acelaşi timp intimitatea utilizatorilor” a declarat un purtător de cuvânt al Apple pentru cei de la The Verge. ”În timp ce vom realiza o verificare completă, programul de ascultare a înregistrărilor realizate de Siri va fi suspendat la nivel global. În plus, ca parte a unui viitor update de software, utilizatorii vor avea opţiunea de a alege dacă vor să participe în acest program” a continuat acesta.

Apple spune că înregistrările sunt salvate de Siri pentru o perioadă de 6 luni, ”astfel încât sistemul de recunoaştere să le poată utiliza pentru o înţelegere mai bună a vocii utilizatorului”. După aceste 6 luni, o altă copie a înregistrărilor, care nu este identificabilă, va fi salvată pentru o perioadă de până la doi ani de către Apple, pentru a ”îmbunătăţi şi dezvolta” funcţiile lui Siri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite