Anonymous atacă SUA folosind vulnerabilităţi din softurile Adobe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii care sunt asociaţi grupării de hackeri civici Anonymous au accesat computerele guvernului SUA, aparţinând mai multor agenţii şi au furat informaţii importante, într-o campanie care a început acum un an, potrivit FBI.

Hackerii au folosit vulnerabilităţi găsite în produsele Adobe pentru a lansa atacuri. Acestea au început în luna decembrie 2012, când unele "uşi" din programele Adobe le-au permis hackerlor să intre în sistemele agenţiilor americane. Informaţiile apar într-un memo al FBI, care a ajuns la Reuters.

FBI descrie aceste atacuri ca unele foarte răspândite şi care ar trebui să fie luate în considerare. Problemele au apărut la Armată, Departamentul de Energie, cel al Sănătăţii şi Servicii Sociale. Investigatorii încă încearcă să înţeleagă dimensiunea acestei campanii de atacuri cibernetice.

Potrivit şefului staff-ului de la Departamentul de Energie, Kevin Knobloch, documentele furate reprezintă datele a 104.000 de angajaţi şi 20.000 de conturi bancare.

Adobe nu are informaţii mai multe despre acest atac, dar reprezentanţii companiei au declarat că vulnerabilităţile puteau să apară la sistemele care nu erau actualizate.

Campania ar fi pornit ca răspuns la condamnarea mai multor hackeri, dar şi după moartea lui Aaron Swartz, un activist online care s-a sinucis în timpul procesului în care era acuzat că ar fi furat mai multe documente din bazele de date ale universităţilor, numite JSTOR.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite