A murit omul care a creat poate cel mai cunoscut procesor Intel: Pentium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualele computere sunt bune, dar revoluţia a început cu Pentium.
Actualele computere sunt bune, dar revoluţia a început cu Pentium.

Procesorul Pentium este poate cel mai cunoscut dintre cele produse de Intel, dar o veste tristă este moartea creatorului acestuia.

Andrew Grove a reuşit să facă dintr-o companie stabilă, dar nu deosebită, în unul din cele mai mari nume ale industriei IT. Atunci când Grove îşi lua primele salarii de la Intel, compania construia placuţe de memorii (DRAM).

Aceasta a fost rapid forţată să-şi schimbe orientarea tehnologică atunci când importurile japoneze precum piesele Toshiba au început să invadeze piaţa americană cu produse mult mai ieftine. Grove a fost omul care a convins ”bătrânii” companiei să înceapă fabricarea de microprocesoare şi, asemenea lui Bill Gates, a fost omul care a convins gigantul vremii, IBM, să folosească exclusiv procesoare Intel.

Pentru cei mai în vârstă dintre noi, microcipuri precum 386 sau 486 duc la amintiri din tinereţe şi nostalgia descoperirii primelor computere. Toate acestea, inclusiv faimoasele Pentium au fost dezvoltate sub auspiciile lui Grove şi au ajutat la popularizarea ideii de PC-uri făcute pentru buzunarul utilizatorului obişnuit. Succesul intuiţiei lui Grove s-a văzut aproape peste noapte. Sub conducerea sa, veniturile anuale ale Intel au crescut de la 1,9 miliarde de dolari anual, la peste 26 de miliarde.

Află toate detaliile despre acest caz

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite