Lenovo ThinkPad X1 Carbon e un laptop cu stil business şi rezistenţă de şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
X1 Carbon rezistă la praf şi apă, dar arată şi foarte bine. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
X1 Carbon rezistă la praf şi apă, dar arată şi foarte bine. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Lenovo e pe primul loc în lume pe piaţa PC-urilor, iar recent a adus în România produse care îţi arată de ce merită această poziţie. Seria ThinkPad X1 e aproape un birou modular.

Lenovo ThinkPad X1 a fost prezentată la CES 2016, iar acum ajunge oficial în România. ThinkPad X1 Yoga are display OLED, tableta ThinkPad X1 dispune de mai multe module, iar X1 Carbon e încă un laptop care arată foarte bine, business, şi e rezistent la apă şi praf. Pe de altă parte, ThinkCentre X1 All-in-One e pentru iubitorii desktop.

ThinkPad X1 Yoga are 0,66 inci şi 1,2 kg şi este primul dispozitiv convertibil cu display OLED opţional. Are o tastatură Lift and Lock, Lenovo susţine că are patent pentru aşa ceva, care presupune că îşi retrage tastele în modulul tabletă, şi dispune de un stylus activ care se poate fixa şi încărca în sistem.

Pe de altă parte, tableta ThinkPad X1 poate fi completată cu trei module: Productivitate cu un timpul de utilizare sporit până la 15 ore, Proiector cu un mini proiector şi port HDMI şi 3D Imaging integrat cu camera Intel RealSense. Familia de tablete ThinkPad X1 include şi o serie de accesorii: suport ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse, căştile ThinkPad X1 In-Ear şi husa X1.

Modulul pentru prezentări.

lenovoces2016

În final, e vorba despre ThinkPad X1 Carbon, cu display de 14 inci şi care ar putea fi cel mai subţire Ultrabook din lume. Dispune de până la 1TB spaţiu de stocare oferit de Samsung M.2 NVMe SSD, care oferă viteze de cinci ori mai mari comparativ cu SATA SSD. De asemenea, conectivitate bună e asigurată cu modemul Qualcomm Snapdragon X7 LTE, 4G LTE Advanced Carrier Aggregation pentru viteze de descărcare de până la 300 Mbps. Are şi cititor de amprente şi cip de securitate Trusted Platform Module (TPM) pentru mai multă siguranţă a datelor.

lenovo thinkpad

Preţuri şi disponibilitate: tableta ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la preţul de 1.600 de euro, iar modulele Productivitate, Proiector şi 3D Imaging vor costa 200, 350, respectiv 200 de euro. ThinkPad X1 Yoga este disponibil începând cu luna ianuarie, la preţul minim de 1.800, iar modelele OLED vor fi disponibile începând cu luna aprilie. ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil începând cu luna februarie, la un preţ care porneşte de la 1.300 de euro.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite