Google ar renunţa la planul dezvoltării de roboţi capabili să imite oamenii

0
0

Google a cumpărat Boston Dynamics şi se anunţă un proiect de viitor. Acum, divizia care producea roboţi ar fi scoasă la vânzare.

Oficialii Alphabet nu sunt mulţumiţi în legătură cu faptul că Boston Dynamics nu a produs venituri considerabile şi nu va putea lansa un produs pe piaţă în următoarea perioadă. Prin urmare, aceştia sunt pregătiţi să renunţe la companie, iar Toyota şi Amazon ar fi printre principalii interesaţi de achiziţia acesteia.

Boston Dynamics a fost achiziţionată în anul 2013, alături de alte câteva companii specializate în robotică, în cadrul unei iniţiative conduse de Andy Rubin. După cum probabil ştiţi, însă, Rubin a părăsit Google între timp, iar iniţiativă din domeniul roboticii, denumite Replicant, ar fi fost afectată de schimbări ale conducerii şi incapacitatea diverselor companii implicate de a colabora.

Mai exact, inginerii de la Boston Dynamics nu au fost dornici să colaboreze cu cei din California şi din Tokyo şi nu au creat un produs pe care să-l poată comercializa în viitorul apropiat. Un exemplu bun este cel al lui Aaron Edsinger, care a menţionat dificultatea colaborării cu membrii Boston Dynamics atunci când a propus crearea unui robot accesibil din punct de vedere financiar cu patru picioare.

Vezi toate detaliile despre această schimbare

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite