Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă din Israel susţin că au descoperit de ce este dificil cititul în limba arabă.

Cititul în arabă, dificil pentru creier

Cercetătorii de la Universitatea din Haifa afirmă că în momentul în care încep să citească într-o limbă străină oamenii îşi folosesc ambele emisfere ale creierului. Pentru a citi în arabă, însă, învăţăceii îşi folosesc numai partea stângă a creierului, responsabilă cu distingerea detaliilor, ceea ce este insuficient pentru procesarea rapidă a imaginilor.

Părinţii canadieni, mai blânzi decât cei italieni

O echipă de cercetători canadieni, francezi şi italieni a descoperit că părinţii din Canada sunt mai toleranţi cu copiii lor decât cei din Italia, iar mamele şi taţii din Franţa se situează la mijloc. Asta deoarece canadienii încearcă să-şi înveţe odraslele să fie independente şi să negocieze, iar italienii îi ţin pe copii din scurt.

Stewardesele, noii copiloţi

Şeful companiei aeriene irlandeze Ryanair a declarat că ar fi de dorit să se renunţe la copiloţi, iar în caz de urgenţă stewardesele ar trebui lăsate să execute manevrele de aterizare. Michael O'Leary a declarat pentru Bloomberg că o astfel de măsură ar duce la economii considerabile. Ideea de nu a fost privită cu ochi buni de piloţi, care au început să pună la îndoială angajamentul lui O'Leary de a face eforturi susţinute pentru siguranţa pasagerilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite