VIDEO Prima operaţie făcută „de la distanţă” a fost realizată cu ajutorul tehnologiei 5G în China

0
0
medici operatie

2019 se anunţă a fi un an extrem de important pentru tehnologia 5G, cei mai mulţi dintre producătorii de telefoane mobile, dar şi numeroşii operatori de reţea, pregătindu-se să introducă infrastructura specifică acestui salt înainte pe produsele lor.

Pe lângă telefonia mobilă şi viteza ameţitoare pe care o vom avea la internet, tehnologia 5G are aplicabilitate în mai multe domenii, printre care şi cel medical. 

Transmiterea ultrarapidă a datelor a permis prima operaţie realizată de la distanţă, prin intermediul unor braţe robotice.

Un doctor chinez, care activează în cadrul unei clinici din ţara asiatică, a reuşit să detaşeze ficatul unui cobai printr-o operaţie facilitată de 5G. 

Acesta a controlat două braţe robotice cu ajutorul unor joystick-uri pentru a realiza premiera mondială. În plus, timpul de LAG, adică întârzierea cauzată de reţea, a fost de doar 0,1 secunde.

Acesta a fost primul pas pentru realizarea operaţiilor de la distanţă pe pacienţi umani, iar totul va fi posibil datorită 5G. 

Folosirea unor braţe automate acţionate de o modalitate de control digitală pare, cel puţin pe hârtie, ceva mai sigură decât metoda tradiţională, directă, iar riscurile de producere a greşelilor ar trebui să fie mai reduse, relatează Ubergizmo.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri