Armata americană va fi dotată cu arme automate ajutate de inteligenţa artificială

0
0

Poate sintagma cel mai des menionată în 2018, care este la fel de actuală şi în 2019, este „inteligenţa artificială”. De la telefoane mobile, laptop-uri, televizoare şi frigidere, AI-ul este un „buzzword” folosit în mai toate domeniile adiacente tehnologiei. Mai nou, am putea vedea şi arme ajutate de creiere artificiale.

Nu este nici un secret că armata americană este una dintre cele mai bine dotate forţe militare ale planetei, iar generalii de la Pentagon nu se culcă pe o ureche nici în acest an. 

Şeful de achiziţii al armatei SUA, Bruce Jette, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Military.com că intenţionează să doteze forţele terestre cu arme ajutate de inteligenţa artificială.

„Timpul, în sine, este o armă”, a spus Jette, argumentând că folosirea unor sisteme avansate Ai pentru gestionarea armamentului şi a muniţiei ar putea salva atât vieţi, cât şi timp. 

„Să spunem că ai nevoie de foc susţinut de artilerie. Pentru ca asta să se poată întâmpla, trebuie ca mai mulţi oameni să îşi facă treaba impecabil, mai ales când vorbim de reîncărcări. Putem delega aceste sarcini inteligenţei artificiale”, a completat acesta.

Acesta ar putea fi doar unul dintre modulrile în care AI-ul ar putea fi implementat în cadrul forţelor armate. De-a lungul timpului au mai existat discuţii despre dezvoltarea unor căşti speciale dotate cu vizoare de tip HUD (Heads-UP Display), care să le furnizeze soldaţilor informaţii în timp real despre câmpul de luptă, într-un mod similar jocurilor pe calculator.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite