India a trimis o sondă spaţială către planeta Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sondă spaţială realizată de cercetătorii indieni şi-a început misiunea de 300 de zile, cu scopul de a orbita Planeta Roşie, informează BBC.

Sâmbătă seară motorul principal al rachetei a fost activat timp de 20 de minute pentru a stabili noua direcţie a sondei în vederea părăsirii orbitei Pâmântului. Lansarea a fost una în trepte, sonda urmând să se departeze progresiv de Terra.

În prezent, racheta indiană are o viteză de croaziera de 680 de kilometri pe oră. Misiunea spaţială dedicată orbitării planetei Marte, cunoscută şi sub numele de „Mangalyaan”, este o nouă dovadă a Indiei în a-şi demonstra capacitatea tehnologică din domeniul spaţial în faţa întregii lumi.

Lansată pe 5 noiembrie, misiunea spaţială a sondei indiene se va încheia pe 24 septembrie 2014.

Agenţia indiană de Cercetare Spaţială a anunţat că sonda a părăsit orbita Pământului şi că va întâlni orbita planetei Marte, după o călătorie de aproximativ 10 luni.

„Ne-am planificat patru corecţii ale traseului sondei, prima fiind pe 11 decembrie”, a anunţat Koteswara Rao, un cercetător al Agenţiei Spaţiale Indiene.

Principala misiune a sondei lansate de indieni este să detecteze în ce măsură se regăseşte metanul (CH4) în atmosfera planetei Marte. 


Citeşte şi:

Cele mai frumoase fotografii cu Pământul văzut din spaţiu. Luca Parmitano s-a întors de pe Staţia Spaţială

Trei astronauţi au revenit de pe Staţia Spaţială Internaţională astăzi. Fiodor Iurchikhin, Karen Nyberg şi Luca Parmitano şi-au încheiat misiunea. Parmitano a devenit pentru câteva luni noua vedetă a Staţiei Spaţiale, cu ajutorul pozelor făcute Pământului.

Minutele dintre viaţă şi moarte în spaţiu: povestea italianului care era să fie ucis de costumul său pe Staţia Spaţială

Astronautul italian Luca Parmitano, care este momentan pe Staţia Spaţilă Internaţională, şi-a povestit experienţa terifiantă de acum câteva săptămâni pe blogul Agenţiei Spaţiale Europene. 

Capsula chineză Shenzhou X a revenit pe Pământ

Capsula spaţială chineză Shenzhou X a revenit miercuri din misiune, aterizând fără probleme pe solul chinez, în cadrul unei transmisii în direct a televiziunii naţionale, după cea mai lungă misiune spaţială a Chinei.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite