Primul zbor cu echipaj al avionului spaţial Virgin Galactic, nereuşit. Care a fost motivul eşecului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul zbor cu echipaj al avionului spaţial Virgin Galactic, de sâmbătă după-amiază, a fost un test nereuşit deoarece secvenţa de aprindere a motorului rachetei nu a fost completă, au anunţat reprezentanţii companiei.

Avionul supersonic trebuia să ajungă în atmosfera superioară, dar după ce a urcat mai mult de 12.000 de metri deasupra New Mexico, ataşat de rachetă, a făcut o întoarcere neaşteptată. Compania a confirmat că avionul spaţial, în care se aflau piloţii CJ Sturckow şi Dave Mackay, a aterizat în siguranţă, citează CNN.

„Secvenţa de aprindere a motorului rachetei nu a fost completă. Vehiculul şi echipajul sunt în formă bună. Avem câteva motoare pregătite la Spaceport America. Vom verifica vehiculul şi vom reveni curând la zbor”, a fost anunţat pe Twitter.

Cauza principală nu a fost imediat evidentă. Această misiune urma să fie al treilea zbor de testare a VSS Unity şi era primul cu echipaj uman.

Compania lui Richard Branson a programat să înceapă zborurile spaţiale în scop turistic în 2021. Până în prezent, peste 600 de oameni - între care Justin Bieber şi Leonardo DiCaprio - au plătit câte 250.000 de dolari pentru a rezerva o călătorie cu acest avion.

Înainte ca serviciul să înceapă să funcţioneze, Virgin Galactic trebuie să treacă prin mai mulţi paşi de pregătire.

În urmă cu patru luni, Virgin Galactic a prezentat designul cabinei în care se vor afla câte 6 turişti, care vor pluti la gravitaţie zero, la 97 de kilometri deasupra Pământului, iar specialiştii au spus că vehiculul va putea fi folosit şi pentru antrenamentele astronauţilor.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite