Sfaturile unui alergător de ultramaraton despre cum să ne întărim voinţa şi determinarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Murray a cucerit şapte ultramaratone pe şapte continente într-o săptămână FOTO nationalelfservice.net
Andy Murray a cucerit şapte ultramaratone pe şapte continente într-o săptămână FOTO nationalelfservice.net

Andy Murray, care a făcut faţă unora dintre cele mai dificile provocări fizice din lume, împărtăşeşte sfaturile sale care te ajută să rămâi motivat.

Andrew Murray a cucerit şapte ultramaratone pe şapte continente într-o săptămână, a terminat un traseu de 4.300 kilometri de la nordul Scoţiei până la Sahara şi a fost printre primii care au trecut prin deşertul Namib din Africa de Est, arată The Independent. Este în regulă să punem, deci, că ştie câte ceva despre rezistenţă şi voinţă.

Murray a fost motivat de un prieten să devină activ după facultate şi speră ca reuşitele sale să-i încurajeze şi pe alţii să se ridice de pe canapea şi să se pună în mişcare.

„Alergarea a fost OK, dar am dormit doar cinci sau şase ore în patru nopţi, aşa că m-am simţit groaznic“, spune el. „Marile piramide şi Sfinxul erau frumoase, dar era extrem de cald, mult praf şi nu dormisem prea mult“.

image

Un alt moment dificil a fost în Canada acoperită de zăpadă, când a alergat la -40°C cu un os de la picior fracturat. Hotărât să nu se dea bătut, el a continuat încă 30 de mile.

„În ambele cazuri, faptul că au existat lucruri epice de văzut m-a făcut să fac faţă“, spune el.

Dar ce facem dacă avem nevoie de o voinţă de fier pentru îndeplinirea unei sarcini, atunci când priveliştea nu este una atât de plăcută?

„Ca orice altceva, este cu siguranţă vorba de exerciţiu. Este vorba de a avea o mentalitate ascensională şi capacitatea de a privi lucrurile ca pe o provocare mai degrabă decât ca pe un duşman sau ceva de care să-ţi fie frică“, a declarat Murray.

image

„Uşuraţi-vă calea spre alegerile bune. De exemplu, eu nu îmi cumpăr chipsuri sau prăjituri pentru acasă ca să nu le am la îndemână când îmi e foame. Ce nu e la vedere, nu mă tentează“, a mai spus alergătorul.

Pentru a se forţa să se ridice din pat în fiecare dimineaţă pentru a începe antrenamentul, Andrew îşi lasă ceasul deşteptător în cealaltă parte a camerei. 

„Recunoaşte că nu este nevoie să mergi ca un glonţ drept la ţintă şi recompesează-te pentru micile victorii. Împarte lucrurile în părţi mai mici. Când alerg, urmăresc să ajung mai întâi până la următoarea staţie de băuturi, apoi la următorul kilometru sau chiar la următorul copac. Orice este nevoie“, ne mai sfătuieşte sportivul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite