Semafoare „înfipte” în trotuare pentru pietonii care nu-şi ridică ochii din telefoanele mobile VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO washingtonpost.com/Thomas Hosemann/Stadtwerke Augsburg
FOTO washingtonpost.com/Thomas Hosemann/Stadtwerke Augsburg

În Germania, popor cunoscut pentru respectarea regulilor, administraţia unui oraş a decis incorporarea semafoarelor în pavaj, urmare a apariţiei unui nou fenomen.

Se pare că mai nou nemţii nu mai respectă regulile de circulaţie la fel ca înainte, de când noua tehnologie i-a acaparat cu desăvârşire. Potrivit publicaţiei The Washington Post, administraţia oraşului Augsburg a devenit îngrijorată odată cu redirecţionarea atenţiei pietonilor spre smartphone-uri şi ignorarea semafoarelor, deşi înainte respectau culoarea verde a semaforului chiar şi atunci când nu se zărea vreun vehicul la orizont.

Noile semafoare vor fi practic parte din trotuar, astfel încât cei care privesc în jos, spre telefoanele lor, să nu rateze culoarea semaforului. 

Purtătoarea de cuvânt a primăriei Augsburg Stephanie Lermen este de părere că banii sunt cheltuiţi cu folos, un studiu recent realizat în mai multe oraşe europene, printre care şi Berlin, relevând că aproape 20% din pietoni sunt distraşi de smartphone-urile lor.

Problema este cu atât mai pregnantă în SUA: un sondaj de opinie realizat de Universitatea din Washington a descoperit că 1 din 3 americani este de regulă concentrat asupra smartphone-ului său în intersecţii periculoase. Departamentul de Transport a ajuns la concluzia că există o conexiune incontestabilă între acest obicei şi numărul crescând de decese în rândul pietonilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite