Schimbarea din dietă care îţi poate îmbunătăţi viaţa sexuală, somnul şi starea de spirit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dieta care îţi îmbunătăţeşte viaţa
sexuală, somnul şi starea de spirit
Dieta care îţi îmbunătăţeşte viaţa sexuală, somnul şi starea de spirit

Cercetătorii americani au descoperit o schimbare în dietă care poate îmbunătăţi semnificativ viaţa sexuală, somnul şi starea de spirit. Deşi rezultatele au fost evidente, iar regulile sunt foarte simple, subiecţilor le-a fost destul de greu să o continue după terminarea studiului.

Un studiu publicat în jurnalul JAMA Internal Medicine a scos la iveală faptul că persoanele care timp de doi ani reuşesc să consume cu 25% mai puţine calorii decât în mod obişnuit duc o viaţă mai bună, scrie The Independent.

Realizat de Pennington Biomedical Research Center din Louisiana, studiul a inclus 218 persoane cu greutate normală care au fost împărţite în două grupuri. Unul dintre grupuri nu şi-a modificat deloc dieta obişnuită, iar celuilalt i s-a cerut să reducă numărul caloriilor cu 25% pentru o perioadă de doi ani.

Nu este delorc surprinzător faptul că aceia care au renunţat la calorii au pierdut aproximativ 10% din greutatea corporală, însă aceasta nu este cea mai interesantă descoperire. După doar 12 luni, aceştia au raportat că viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit considerabil. Mai mult, dormeau mult mai bine.

„Ceea ce oamenii raportează este că după ce depăşesc prima fază şi încep să piardă în greutate, senzaţia de foame se diminuează şi încep să simtă beneficiile pierderii în greutate. Au povestit că le este mai uşor să se mişte, articulaţiile sunt mai flexibile şi se simt mai bine din punct de vedere al stării de spirit“, a spus Corby Martin, unul dintre principalii autori ai studiului.

Cu toate acestea, a existat şi un dezavantaj. Deşi au reuşit să diminueze cantitatea de mâncare pe parcursul ultimilor doi ani, după ce au ieşit din program, ei au revenit la vechile obiceiuri.

Chiar dacă aceştia văd numeroasele beneficii, dieta este foarte greu de respectat pe termen lung. Practic, ei încearcă să înoate în amonte, într-o lume în care produsele pline de calorii se găsesc la orice pas, fiind extrem de greu de evitat, spun speciliştii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite