S-a lansat noua versiune a bocancilor purtaţi de Edmund Hillary când a cucerit Everestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenzing Norgay împreună cu Sir Edmund Hillary sunt oamenii care, în urmă cu 60 de ani, au făcut primii paşi pe vârful Everest, fiind încălţaţi cu o pereche de bocanci Bally’s Reindeer Himalaya. Pentru a le celebra reuşita, producătorul elveţian de încălţăminte a creat o nouă versiune a bocancilor, scrie „Daily Mail“.

Noul model,ce poate fi achiziţionat pentru 2,945 de dolari, este creat tot din blană de ren, însă, spre deosebirede cel vechi, bocancii cântăresc mai puţin şi se pot încheia cu uşurinţă.Ei pot fi purtaţi în oraşul elvaţian St Mortiz, dar sunt la fel de potriviţi şi pentru străzile din Madison Avenue, potrivit lui Graeme Fidler, care alături de Michael Herz, au preluat, în 2010, funcţia de directori de creaţie la Bally.

Pe 29 mai 1953, Norgay a fost surprins în una dintre cele mai memorabile fotografii ale secolului al XX-lea. El a fost fotografiat pe vârful Everest, purtând bocanci de înaltă performanţă, marca Bally, renumită mai ales pentru creaţiile la modă.
„Bocancii au fost creaţi din blană de ren, oferind o super izolare termică şi având şi un strat impermeabil“, a explicat Herz.

Noul model dispune de un sistem modern de legare a şireturilor, precum şi de o talpă de cauciuc creată după o tehnologie dezvoltată recent. „Deşi povestea celebrării ne-a inspirat, trebuia să creăm un astfel de model pentru viitor“, a conchis Fidler.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite