Ritualurile rapide ale unui cosmetician  pentru a arăta perfect de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibel Grigore, cosmetician bio, are soluţiile rapide şi accesibile pentru a arăta perfect de sărbători prin îngrijiorea în confortul propriului cămin.

Sărbătorile de Iarnă reprezintă prilejul perfect de a lăsa grijile de-o parte şi a ne concentra pe frumuseţe, atât cea interioară cât şi cea exterioară. Pentru frumuseţea exterioară, două lucruri sunt foarte importante: programarea la unul sau două tratamente cosmetice, în funcţie de tipul de ten şi problemele acestuia, şi ritualul de îngrijire foarte riguros din fiecare zi, care culminează cu răsfăţul din ziua petrecerii. Sibel Grigore, cosmetician bio, are soluţiile rapide şi accesibile pentru a arăta perfect de sărbători.

Tratamentul cosmetic este foarte important dacă vrei să ai un ten luminos şi neted în ziua petrecerii. Iar acesta trebuie realizat cu 7-10 zile înainte, în funcţie de tipul de ten.

În cadrul unui tratament facial este foarte important momentul expunerii la aburi, pentru că astfel porii se vor deschide şi va fi mai uşoară curăţarea punctelor negre şi a coşurilor. În plus, se vor îndepărta şi mai uşor celulele moarte, iar pielea va fi pregătită pentru paşii următori: masca facială şi masajul facial.

Masca trebuie să fie şi ea aleasă în funcţie de tipul de ten – poate fi regenerantă sau antirid, poate fi pe bază de argilă pentru controlul sebumului, poate fi o mască combinată pentru detox, cu un plus de concentrat de acid hialuronic, pentru un ten perfect neted.

Masajul facial, pe lângă relaxarea pe care ne-o oferă, are beneficii enorme când vine vorba despre piele:

 - stimulează muşchii faciali
  - activează circulaţia sangvină şi ajută la oxigenarea corectă a pielii
  - produce colagen şi elastină
  - previne formarea ridurilor
  - elimină toxinele
  - are efect de relaxare

Ritualul de îngrijire acasă trebuie urmat zilnic, dimineaţa şi seara, şi constă în demachiere, tonifiere şi hidratare.

Demachierea sau curăţarea tenului se poate realiza cu un gel de curăţire cu lămâie verde şi may chang, tonifierea se realizează cu tonicul cu ceai verde şi may chang, ambele fiind produse care se potrivesc tuturor tipurilor de ten. Iar hidratarea se realizează cu crema cu imortella şi bababssu sau crema cu centella şi trandafir; însă nu trebuie să uitaţi şi de zona ochilor, iar recomandarea este crema antiage cu centella şi kelp

Pe lângă aceşti paşi, o dată pe săptămână este recomandată folosirea unui exfoliant cu o textură mai fină, un produs care să fie mai blând cu pielea, pentru că în sezonul rece aceasta oricum se deshidratează mai uşor şi atunci nu trebuie să insistăm cu un exfoliant cu particule foarte abrazive. Se recomandă exfoliantul facial cu măsline şi măceşe. 

Şi nu uitaţi de masca săptămânală, care poate fi realizată pe bază de gel de aloe, argilă pulbere (aleasă în funcţie de tipul de ten), ulei esenţial pur şi capsule de Vitamina E, A şi Coemzima Q10.

Recomandare pentru ziua petrecerii: dacă aveţi ochii umflaţi şi cearcăne, puteţi folosi două pliculeţe de ceai verde sau două felii de castravete, pe care le aplicaţi pe zona ochilor pentru cel puţin 15–20 minute.

Toţi aceşti paşi trebuie realizaţi şi înainte de şedinţa de machiaj pentru ziua cea mare. Doar aşa, pe o piele hidratată, fondul de ten se va întinde uniform, fără urme, iar tenul va fi luminos şi plin de vitalitate.

Pe lângă îngrijirea tenului, nu trebuie să uitaţi de pielea corpului. Şi aceasta trebuie exfoliată şi hidratată cu grijă. Exfolierea se poate realiza cu o mănuşă sau cu un exfoliant realizat pe bază de ulei de cocos şi cafea măcinată. Iar hidratarea pielii se realizează cu loţiune hidratantă cu ceai verde şi lime. 

Părul trebuie îngrijit şi el cu produse adecvate şi cu măşti realizate pentru a reface structura firului şi pentru a-I reda strălucirea. Măştile cele mai utilizate în această perioadă sunt cele pe bază de avocado şi ulei de argan, care se lasă să acţioneze circa 30 minute, după care părul se spală cu şamponul potrivit, care poate fi realizat pe bază de extract de urzică şi protein de amaranth sau lavandă şi aloe vera.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite