Ritualuri matinale care aduc fericirea. Ce trebuie să faci în fiecare dimineață pentru a avea o zi reușită

0
Publicat:

Câteva lucruri simple, incluse în rutina de dimineață, ne ajută să fim pozitivi și productivi în ziua care începe. Organismul se încarcă de energie, este relaxat și poate face față provocărilor.

Fericirea stă în puterea noastră și în lucrurile mici FOTO Shutterstock
Fericirea stă în puterea noastră și în lucrurile mici FOTO Shutterstock

Când te trezești dimineața, gândește-te la ce privilegiu prețios este să fii în viață – să respiri, să gândești, să te bucuri, să iubești”, spunea Marcus Aurelius.

Atitudinile pozitive creează zile grozave, iar cel mai bun moment pentru a genera optimism este dimineața, scrie site-ul wanderlust.com.

Devreme, în acele ore prețioase ne setăm pentru întreaga zi, așa că este important să tratăm această perioadă cu multă atenție.

Fă-ți timp în fiecare dimineață pentru aceste ritualuri simple, care pot fi efectuate în doar cinci minute. În acest mod vei avea o minte limpede și deschisă, asigurându-ți o zi plină de energie și entuziasm.

Apă caldă cu lămâie și mișcări de yoga

Uneori, chiar și cea mai simplă schimbare poate modifica energia unei camere. Fă-ți timp să aprinzi o lumânare parfumată înainte de a te pregăti și bucură-te de atmosfera pe care ai creat-o.

Apa caldă cu lămâie ajuta la digestie și oferă o mulțime de vitamine și nutrienți, așa că nu-ți refuza un pahar cu o băutură revigorentă.

Câteva mișcări de yoga, făcute în pat sau în timp ce picioarele tale lovesc podeaua, vă vor ajuta mintea și corpul să-ți facă încălzirea pentru ziua respectivă. Începeți-vă dimineața cu un smoothie plin de nutriție: kale, spanac, mere, ananas, apă de cocos și pătrunjel, poate fi alegerea perfectă pentru un mic dejun sănătos.

Plimbați-vă, citiți câte pagini, faceți o baie caldă!

Indiferent de locul în care locuiți, este important să vă bucurați de natură. Plimbați-vă în jurul blocului sau petreceți câteva minute admirând grădina.

În loc să puneți mâna pe telefon când ați deschis ochii, petreceți câteva minute dimineața citind o carte, un ziar sau o revistă. Activitatea încurajează creativitatea și pozitivitatea, pregătindu-vă pentru o zi minunată.

Dacă aveți timp, o baie este o modalitate perfectă de a vă începe dimineața. Apa caldă ameliorează durerile musculare. Dacă folosiți și uleiuri esențiale, cum ar fi lavandă sau lămâie, deja ziua se anunță superbă.

Micul dejun, cheia succesului

Micul dejun oferă corpului nostru energia necesară pe parcursul zilei. Poți include în alimentație fulgi de ovăz cu afine, clătite cu banane sau pâine prăjită cu unt de arahide. O plimbare cu cățelul timp de câteva minute ne inspiră gândirea pozitivă, dar este și un exercițiu foarte important.

Scrierea câtorva rânduri într-un jurnal încurajează auto-reflecția. Chiar și în zilele proaste, jurnalul ne permite să ne descoperim și să obținem o anumită perspectivă cu privire la situația noastră actuală. Gestul banal de a face patul este o activitate care ajută la îmbunătățirea esteticii unei camere, făcând-o mai primitoare la întoarcere.

Dă un telefon cuiva drag!

De asemenea, durează puțin trimiterea unui mesaj text către un prieten sau un scurt telefon dat unui membru al familiei ne ajută să ne simțim minunat, arătându-ne iubirea pentru cei apropiați.

Deși poate părea puțin intimidant, actul de meditație devine din ce în ce mai popular. Meditația ne permite să ne observăm gândurile. În plus, există o mulțime de beneficii pentru sănătate. Stabiliți un loc confortabil și respirați profund.

O modalitate simplă de a te simți bine pe parcursul unei zile este să te ocupi de plante, chiar dacă este vorba despre busuioc aflat în ghiveci pe pervazul ferestrei. Observați creșterea constantă a plantei sau modul în care aceasta tinde să prospere.

Savurează o ceașcă de cafea!

Savurarea unei cești de cafea vă dă energie pentru toată ziua. Așezați-vă și bucurați-vă de o experiență unică. Puneți mâinile în jurul cănii și simțiți căldura, sobiți lichidul puțin câte puțin. Un desert la micul dejun aduce o stare de bine, fie că este vprba despre o bucată de ciocolată neagră.

Stabilirea unui program pentru ziua în curs este o altă metodă care duce la reușită. Întrebați-vă ce vreau eu de la această zi? Poate că pe listă adăugați faptul de a fi mai drăgut cu oamenii din jur sau să acordați mai multă atenție partenerului.

Un mic tratament de înfrumusețare nu face rău nimănui, din contră contribuie la starea de bine. O vizită la cosmetica poate declanșa sentimente de încredere care durează pe parcursul întregii zile.

Și muzica poate da un tonus bun pentru restul zilei. Creați un playlist de dimineață și bucurați-vă de câteva clipe liniștite.     

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite