Ritual sângeros: bătaia între femei aduce ploaia în Mexic

0
0
Bătaia începe după ce se spun rugăciuni închinate Fecioarei Maria şi zeului ploii, Tlaloc. FOTO AP
Bătaia începe după ce se spun rugăciuni închinate Fecioarei Maria şi zeului ploii, Tlaloc. FOTO AP

An de an, odată cu venirea verii, sătenii Nahua din Guerrero, Mexic, organizează  un festival în cadrul căruia femeile se iau la bătaie, ca parte dintr-un ritual ciudat, menit să aducă ploaia şi norocul unor recolte bogate.

Violentele festivităţi îşi au originea înt-un amestec de tradiţii catolice cu obiceiuri păgâne prehispanice.

În prima zi de festival, femeile se trezesc devreme şi pregătesc cantităţi enorme de mâncare, pe care le duc mai apoi în zona arenei de luptă, decorată cu flori. Bătaia începe după ce se spun rugăciuni închinate Fecioarei Maria şi zeului ploii, Tlaloc.

Sătenii se aşază în cerc, formând un fel de ring în aşteptarea adversarelor. Când a venit toată lumea, femeile îşi caută câte o rivală, pe care o provoacă la bătaie. Cele mai în vârstă le „vizează” de obicei pe cele tinere. 

După primul pumn, lupta sângeroasă începe, iar mulţimea intră în delir. Adversarelor nu le pasă cine câştigă, importantă fiind doar cantitatea de sânge vărsată, pentru că aceasta este mai apoi împrăştiată pe ogoare. Se întâmplă adesea ca participantele să aibă nevoie de îngrijiri medicale, însă toate suferinţele sunt îndurate în speranţa unui an mai bun. 

foto AP

FOTO AP

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite