Reguli de conduită în croazierele pentru nudişti: definiţia nudistului adevărat şi situaţiile în care aceştia ar trebui să-şi acopere părţile intime, dar nu o fac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii îmbarcaţi în astfel de croaziere au şi nemulţumiri, ca orice alt turist. Astfel, mulţi bărbaţi se plâng de faptul că cele mai multe persoane din cele 2.000 prezente la bord sunt mult prea în vârstă. FOTO independent.co.uk
Turiştii îmbarcaţi în astfel de croaziere au şi nemulţumiri, ca orice alt turist. Astfel, mulţi bărbaţi se plâng de faptul că cele mai multe persoane din cele 2.000 prezente la bord sunt mult prea în vârstă. FOTO independent.co.uk

Un vas de croazieră pentru nudişti poate aduna la un loc şi 2.000 de persoane dornice să se distreze fără constrângerea textilelor şi departe de privirile dezaprobatoare ale pudibonzilor.

Scriitorul Mark Haskell Smith a lansat recent cartea „Naked at Lunch: The Adventures of a Reluctant Nudist“, volum inspirat de propria vacanţă petrecută într-o croazieră dedicată nudiştilor. Vasul botezat Big Nude Boat este una din ambarcaţiunile dedicate unor astfel de croaziere, posibilitate recreaţională pusă la dispoziţie de o agenţie americană de travel, specializată în vacanţe pentru nudişti şi naturişti.

Astfel de vacanţe nu sunt locuri potrivite pentru persoanele care nu practică nudismul de ani buni, probabil acesta fiind şi motivul care explică prezenţa în număr foarte mare a persoanelor trecute bine de prima tinereţe în aceste croaziere. Un nudist adevărat este cel care înţelege că nudismul este o activitate socială şi se implică în asemenea activităţi. Dacă îţi place să te dezbraci, dar numai când nu sunt prea mulţi oameni prin preajmă, atunci nu te poţi numi nudist practicant şi cu atât mai mult naturist, explică autorul american Mark Haskell Smith.

Smith este o excepţie. El mărturiseşte că nu a mai fost într-o croazieră pentru nudişti până în momentul în care s-a decis să scrie o carte despre acest subiect, fiind fascinat de subculturi, de grupurile de oameni care cred cu tărie într-un lucru sau în altul, oricât de ciudat i s-ar părea majorităţii. 

Reguli făcute pentru a fi încălcate 

Există reguli setate pentru cei care participă la astfel de croaziere în pielea goală, însă acestea există doar pentru a fi încălcate de cei mai mulţi turişti. Deşi este o croazieră pentru nudişti, există zone în care se cere să fie acoperite măcar părţile intime. Unul dintre aceste locuri este restaurantul sau orice altă zonă de pe vas unde se ia masa. Numai că această recomndare este, de regulă, ignorată de toată lumea. Şi nimeni nu pare deranjat să-şi savureze mâncarea alături de sute de alte persoane expuse în costumul lui Adam şi al Evei.

Totuşi, părţile intime sunt acoperite în sălile unde se practică yoga, poate şi din cauza poziţiilor în care ar fi incomod să nu ai toate lucrurile fixate de un slip sau un sutien, după cum precizează autorul cărţii. Însă la sala de forţă, bărbaţii preferă să ridice greutăţi şi să execute alte exerciţii fizice fără să-şi acopere în vreun fel nuditatea.

nudism

FOTO independent.co.uk.

În rest, oamenii goi puşcă se plimbă peste tot: la bibliotecă, la bufet, în baruri, la cazino, în sala de spectacole, joacă ping pong dezbrăcaţi etc.

Turiştii îmbarcaţi în astfel de croaziere au şi nemulţumiri, ca orice alt turist. Astfel, mulţi bărbaţi se plâng de faptul că cele mai multe persoane din cele 2.000 prezente la bord sunt în vârstă. „Prea mulţi oameni bătrâni pe vas. Cred că media de vârstă este de 65 de ani“, i-a mărturisit autorului unul dintre ei, în vârstă de 62 de ani. 

Cei mai mulţi sunt pensionari americani, dar şi persoanele venite din Europa sau  Asia se încadrează în categoria 50 - 60 de ani. “De admirat în cazul acestora este nonşalanţa, relaxarea cu care îşi afişează trupurile goale. Fără obsesii legate de aspectul fizic, departe de a fi ideal. Nu le este ruşine de corpul lor, se acceptă aşa cum arată şi reuşesc să fie interesaţi de o persoană pentru alte motive decât cele fizice. Şi, cel mai important, se şi distrează în tot acest timp“, a explicat scriitorul Mark Haskell Smith. Iar categoriile profesionale din care vin aceşti turişti sunt dintre cele mai diverse: profesori la Harvard, radiologi, militari de carieră, avocaţi, doctori, farmacişti, vânzători, directori etc.

„Viitorul“ afectat de gravitaţie şi sedentarism, expus în faţa tinerilor nudişti 

Există şi grupuri răzleţe de tineri, de 20-25 de ani, dar aceştia menţin o distanţă respectoasă faţă de marea comunitate a celor în vârstă.

Îngrijiţi şi arătoşi, tinerii stau în gaşcă, de parcă bătrâneii dezbrăcaţi ar anunţa un fel de apocalipsă. Lupii tineri se zgâiesc la cei de peste şaizeci de ani, ca şi cum ar face o călătorie în timp şi pot vedea cum viitorul le rezervă o lume în care toate detaliile fizice se extind şi atârnă, din cauza gravităţii şi a stilului de viaţă sedentar. Un destin inevitabil şi tocmai de aceea îngrozitor de deprimant. Probabil că de aceea tinerii sunt cei care consumă cantităţi impresionate de alcool în astfel de croaziere, spune ironic autorul.

“În timp ce stăteam dezbrăcat în faţa tututror nu pot spune că aveam o senzaţie de libertate incredibilă, dar nici nu mă simţeam ruşinat, nici nu-mi era teamă de ce ar putea să creadă altcineva despre mine. Doar că m-am simţit oarecum ciudat atunci când trebuia să iniţiez o conversaţie cu un necunoscut dezbrăcat. Ca nu cumva un simplu gest de salut să fie confundat cu un avans sexual. Însă trebuie să recunosc faptul că mi-a plăcut senzaţia de a sta la soare dezbrăcat, să simt cum soarele îmi încălzeşte trupul şi briza îmi răcoreşte plăcut pielea. Iar faptul că restul lumii făcea aceleaşi activităţi obişnuite pentru mersul la plajă, cum ar fi cititul unei cărţi, savuratul unei băuturi sau discuţiile relaxate, fără ca cineva să-mi arunce privi m-a făcut să mă destind rapid şi să uit că cele mai intime părţi ale trupului flutură libere“, admite scriitorul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite