Redobândirea armoniei şi echilibrului în casă: sfaturi de la un expert în Feng Shui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Redobândirea armoniei şi echilibrului în casă
Redobândirea armoniei şi echilibrului în casă

De multe ori nu ne simţim bine în propria casă, ne stresăm din orice, ne certăm cu cei dragi din lucruri minore, ne simţim mereu obosiţi chiar dacă am dormit suficient, apar micile probleme de sănătate care în timp se acutizează, iar de cele mai multe ori conştientizăm că nu aşa suntem noi cu adevărat.

„Gândirea şi acţiunile noastre sunt guvernate de energiile din casa în care locuim. În feng shui stau la bază două lucruri extrem de importante: armonia umană şi prosperitatea. Eficienţa noastră creşte semnificativ atunci când dormim şi lucrăm cu energii pozitive şi vom beneficia în timp de armonie în cadrul familiei şi de prosperitate”, explică specialistul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.  Aceasta aminteşte de trei indicatori Fenq Shui care vor aduce echilibrul în casă:

Mediul înconjurător şi locatarii

Mediul din jurul locuinţei are un rol deosebit de important în influenţarea destinului nostru. Fiecare formă naturală sau artificială generează anumite frecvente de energie care influenţează anumite segmente ale vieţii, precum cariera, dragostea sau relaţiile de prietenie. Atunci când avem amenajat frumos grădina sau scoatem capul pe geam si vedem un peisaj frumos de munte, ne încărcăm de energii pozitive. Chiar simpla prezenţă a unui  copac plantat în faţa uşii de la intrare, reprezintă o formaţiune care genereaza energie negativă (Sha Qi, energie nebenefică) şi aceasta va afecta doar locatarii din acea locuinţă  pe termen lung.

Clădirea

Clădirea este un al doilea factor important într-o analiză feng shui. Aspectele importante sunt orientarea clădirii, locaţia uşii principale şi forma clădirii. ”Orientarea clădirii se analizează în funcţie de locatari şi de anii de naştere ai acestora, însă forma spaţiului trebuie să fie echilibrată şi armonioasă. Spaţiul nostru nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic, nu trebuie să aibă forme ciudate sau forme foarte ascuţite. Se recomandă să aibă o zonă luminoasă, astfel încât qi-ul (energia vieţii) să se poată acumula. De asemenea, se recomandă să nu aibă holuri strâmte şi întunecate pentru că accelerează fluxul qi-ului şi îl transformă în săgeţi otrăvite, care ne pot afecta relaţia de cuplu şi atmosfera generală a celor dragi nouă.

Timpul

Timpul este un alt factor extrem de important în analiza feng shui a unei locuinţe. „Trebuie să ştim că qi-ul se află într-o continuă mişcare, direcţia lui schimbându-se în timp. Fluctuaţiile qi-ului sunt în cicluri de 20, 60 şi 180 de ani şi cunoaşterea stelelor zburătoare ne pot ajuta în adaptarea formulelor aplicate în funcţie de efectul pe care ni-l dorim. Întrucât forţele naturii sunt asociate cu timpul şi spaţiul, este nevoie ca direcţiile lor să fie măsurate cu o foarte mare precizie, pentru a determina influenţă acestora“, explică expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite