Povestea modelului  supranumit „Regina întunericului“, care a cucerit internetul cu pielea ei incredibil de neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul Nyakim Gatwech, în vârstă de 24 de ani, a devenit celebră în întreaga lume datorită pielii sale extrem de închisă la culoare, pentru care a fost supranumită de internauţi „Regina întunericului“.

Tânăra originară din Sudanul de Sud, care în prezent locuieşte în oraşul Minneapolis din statul american Minnesota, doboară barierele frumuseţii convenţionale şi îi încurajează şi pe alţii să facă la fel. Imaginele cu Nyakim au făcut înconjurul lumii, iar modelul are mai bine de 150.000 de fani pe Instagram.

„Culoarea mea de ciocolată este elegantă. Este ceea ce reprezint... O naţie de războinici“, a scris tânăra în dreptul uneia dintre nenumăratele poze de pe Instagram, care reuşesc întotdeauna să atingă 10.000 de like-uri.

image

Un şofer de Uber a întrebat-o dacă şi-ar albi pielea pentru 10 mii de dolari

Într-o altă postare, Nyakim a povestit cum odată a fost întrebată de un şofer de Uber dacă şi-ar albi pielea pentru 10.000 de dolari. Prima reacţie a modelului a fost să râdă zgomotos, după care l-a întrebat: „De ce aş vrea vreodată să albesc această melanină frumoasă?“

 

Ţinta răutăţilor în copilărie

Deşi acum se declară foarte mândră de pigmentul unic al pielii sale, Nyakim recunoaşte că i-a luat ceva vreme să-şi accepte şi să-şi iubească corpul, după ce în copilărie a fost ţinta comentariilor răutăcioase.

„A fost o vreme în viaţa mea când am luat în considerare albirea pielii pentru a evita aspectul de murdar, batjocura şi pentru ca băieţii să mă găsească atractivă“, a mărturisit negresa într-un interviu.

Însă datorită mesajelor de încurajare de pe reţelele sociale, în cele din urmă Nyakim şi-a întărit încrederea în sine. Ea a fost denumită „Regina întunericului“, un titlu pe care tânăra l-a acceptat cu drag.

„Pielea mea absoarbe razele soarelui şi părul meu sfidează legile gravitaţiei, deci nu-mi puteţi spune că nu sunt magică“, mai spune ea încrezătoare.

image
image

   

„Nu lăsaţi standardele americane să vă rănească sufletul african“

Nyakim Gatwech nu doar că militează pentru diversitate în industria modei, dar este şi o apărătoare a drepturilor comunităţii negrilor din întreaga lume.

„Negrul este puternic, negrul este frumos, negrul este aur. Nu lăsaţi standardele americane să vă rănească sufletul african. Haideţi să arătăm lumii cât de frumoşi şi inteligenţi suntem, departe de a fi doar negri“, a mai scris tânăra în postările sale.

  

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite