Povestea ateului care câştigă peste 100.000 de dolari pe an din vânzarea Bibliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Trevor McKendrick/Facebook
FOTO: Trevor McKendrick/Facebook

Mulţi angajaţi vând produse în care nu cred, dar cazul lui Trevor McKendrick, un tânăr american, este ceva mai diferit. El nu crede în Dumnezeu, dar ironia face că vinde Biblii în versiune electronică şi câştigă foarte bine de pe urma lor.

Trevor McKendrick se bucură de un succes incredibil cu  Bibiliile electronice pe care le vinde, dar, în mod ironic, tânărul american este ateu. El a ajuns să facă asta din întâmplare, după ce a aflat că o rudă câştiga între 8.000 şi 10.000 de dolari din vânzarea unor aplicaţii pentru iPhone. Se întâmpla în 2012, iar Trevor s-a gândit că aplicaţiile pentru telefonul mobil i-ar putea aduce şi lui ceva bani.

S-ar fi mulţumit cu 600 de dolari pe lună, atât cât să-şi plătească chiria, scrie publicaţia americană „Business Insider“.

După mai multe căutări, Trevor a descoperit câteva aplicaţii spaniole nu tocmai reuşite pentru citirea Bibliei. Apoi, el a angajat un programator român cu care a creat o versiune îmbunătăţită a acelor aplicaţii. Ea s-a vândut foarte bine şi, la scurt timp, tânărul a creat şi o variantă audio, care s-a bucurat de un imens succes. El a început să câştige între 5.000 şi 6.000 de dolari pe lună din vânzarea acesteia şi a realizat că micul său proiect se transformă într-o afacere serioasă.

În primul an de la lansare, Trevor a câştigat 73.034 de dolari, iar în cel de-al doilea, 100.134 dolari. El spune că nu simte că ar câştiga bani adevăraţi, fiindcă depune foarte puţin efort pentru ei, adică nu mai mult de o oră pe zi.

Deşi viaţa i s-a schimbat în bine, fiindcă nu mai are grija banilor, tânărul are mustrări de conştiinţă. Afacerea lui nu are nimic în comun cu credinţele personale. Trevor a fost crescut în credinţa mormonă, dar a părăsit această biserică după ce a avut dubii legate de convingerile lui religioase. „Nu cred în creştinism. Nu cred în Biblie. M-aş descrie drept ateu“, spune el.

ateu biblie

FOTO: Trevor McKendrick/Facebook

Tânărul antreprenor se simte vinovat că vinde o carte religioasă în care nu crede, dar spune că afacerea este prea bănoasă pentru a renunţa la ea. „Dacă ai vinde cărţi despre Harry Potter sau Stăpânul Inelelor şi le-ai spune oamenilor că personajele şi întâmplările sunt reale? Şi dacă le-ai spune oamenilor că ar putea învăţa şi el să facă vrăji şi să-şi vindece copiii bolnavi? (...) Eu vând un lucru despre care cred că este ficţiune“, explică Trevor.

El a mai povestit că i se întâmplă uneori să fie confundat cu un preot, iar oamenii să-i ceară să se roage împreună sau să citească din Biblie.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite