Patru ponturi pentru a face faţă unei zile stresante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când ai o zi în care ţi-e greu să te concentrezi, aşa cum se întâmplă de obicei lunea, ori simţi puri şi simplu că pierzi controlul, simţi că ai avea un filtru al tristeţii în faţa ochilor şi orice lucru te stresează şi te întristează.

Dar există câteva strategii care să te ajute să treci peste o asemenea zi, care nu includ plânsul isteric, ciocolata sau terapia.

Aminteşte-ţi că ceea ce simţi acum este temporar. Nu ai niciun motiv să te cufunzi în gânduri negre, doar pentru că ai o zi mai proastă. Repetă-ţi că această zi va trece în curând, iar nervii sau tristeţea de azi vor deveni doar o amintire.

Verifică-ţi calendarul şi bucură-te de planurile de viitor. Chiar dacă evenimentul programat pe care abia îl aştepţi nu va fi decât peste o lună, faptul că-ţi aminteşti de el te va face să te concentrezi şi să te simţi mai bine. Dacă nu există aşa ceva în calendarul tău, plănuieşte acum o ieşire cu prietenii, o cină romantică sau un weekend la munte.

Fă o listă cu cinci lucruri pentru care eşti recunoscătoare. Atunci când situaţia este foarte stresantă, scrie nişte bileţele cu mesaje pozitive pentru că te vor ajuta să diminuezi tensiunea şi-ţi vor da o perspectivă mai roz. Este foarte important să ai o „listă a fericirii“ la care să apelezi din când în când.

Ia o pauză de cinci minute. De urgenţă! Este ceea ce ai nevoie să scapi de stres. Mergi şi respiră puţin aer curat, telefonează unui prieten şi plânge-te de ziua pe care o ai sau ridică-te de la birou şi fă o tură pe la colegi. Distracţia te va ajuta să intri pe făgaşul normal şi vei fi gata să înfrunţi ce a mai rămas din această zi nefericită.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite