Mituri despre nuci: de ce nu e bine să dormim sub un nuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mituri despre nuci/FOTO www.nutgrowing.org
Mituri despre nuci/FOTO www.nutgrowing.org

Mituri despre nuci. Acest arbore este înconjurat de numeroase mituri şi superstiţii. Dincolo de ele, frunzele şi fructele nucului au efecte benefice evidente pentru organism.

Mituri despre nuci. Legende şi superstiţii

În tradiţia populară, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar care vrea să marcheze un eveniment foarte important din viaţa lui, cum ar fi naşterea unui copil, scrie Sanatatea.info.

De Rusalii, femeile de la ţară duc la biserică frunze de nuc şi apoi le pun la streaşina caselor, pentru ca nucul să le ferească familia de necazuri.

Cel mai cunoscut mit despre nuc este însă cel care susţine că nu este bine să dormim la umbra unui pom de acest fel, pentru că frunzele sale conţin mult iod. Desigur, este doar un mit, nu a fost demonstrat nimic din punct de vedere ştiinţific.

Un pericol real pentru sănătate poate să apară însă dacă nu depozităm corect nucile. Ele pot fi infestate cu aflatoxină, un mucegai care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor forme de cancer.

Mituri despre nuci. Efecte benefice asupra organismului

Dincolo de superstiţii, nucul este un arbore cu efect terapeutic recunoscut. Infuzia de frunze de nuc poate fi folosită pentru a trata boli de piele, cum sunt eczemele, pentru că are efect astringent. De asemenea, tratează transpiraţia excesivă.

Fructul, miezul de nucă, este bogat în acizi graşi omega 3, de aceea este indicat pentru a reduce colesterolul şi pentru a preveni bolile de inimă.

Uleiul de nucă este folosit din cele mai vechi timpuri penru îngrijirea părului, pentru masaj, dar este bun şi la gătit, oferind un gust aromat deosebit salatelor.

Coaja şi frunzele de nuc pot fi fierte pentru a obţine o vopsea naturală, care poate fi folosită pentru lână, de exemplu. Frunzele pot fi puse în dulapul cu haine, pentru că ţin moliile la distanţă.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite