Plantarea pomilor fructiferi toamna: care sunt avantajele plantării în acest anotimp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantarea pomilor fructiferi toamna/FOTO www.wallcoo.net
Plantarea pomilor fructiferi toamna/FOTO www.wallcoo.net

Plantarea pomilor fructiferi toamna. Specialiştii în pomicultură spun că toamna este cea mai bună perioadă pentru plantarea pomilor fructiferi, chiar dacă acest lucru poate fi făcut şi primăvara sau vara.

Plantarea pomilor fructiferi toamna. Care sunt avantajele

Potrivit site-ului covera.ro, pomii fructiferi ar trebui plantaţi în perioada 15 octombrie-15 decembrie, înainte de venirea primului îngheţ.

Astfel, pomul tânăr nu va mai fi afectat de căldura excesivă şi de seceta din vară şi va avea timp ca rădăcinile lui să se stabilizeze.

Chiar dacă aerul este rece, toamna solul rămâne destul de cald, iar rădăcinile se pot dezvolta normal, asigurând şi necesarul de nutrienţi pentru pom. Ploile abundente de toamnă vor aduce şi umiditatea necesară. În acest fel, el va rezista mai bine pe timpul iernii şi primăvara va creşte fără probleme.

Spre deosebire de pomii plantaţi primăvara, cei din toamnă câştigă aproximativ un an de viaţă. Totodată, lăstarii pomilor plantaţi toamna vor fi cu 20-30% mai mari comparativ cu ai pomilor plantaţi primăvara, scrie Paradisverde.ro.

Plantarea pomilor fructiferi toamna. Când pot să apară probleme

Pomii fructiferi plantaţi toamna pot avea de suferit numai în cazul în care urmează o iarnă foarte rece şi fără zăpadă. În acest caz, pomii vor fi vulnerabili la îngheţul care va afecta solul.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite