Mii de biciclişti goi au ieşit pe străzile din Sao Paulo în semn de protest FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile din Sao Paulo au fost invadate de mii de biciclişti goi care protestează împotriva efectelor poluării şi cer condiţii de trafic îmbunătăţite.

Organizat în cadrul „World Naked Bike Ride“, protestul a strâns pe străzile din Sao Paulo mii de biciclişti goi, unii dintre ei având însă acoperite zonele intime cu vopsea. Participanţii la protest solicită condiţii de drum îmbunătăţite şi impută lipsa măsurilor împotriva efectelor poluării, scrie dailystar.co.uk.

De asemenea, protestatarii reclamă că drumurile nu sunt suficient de sigure, susţinând că Sao Paulo are unele dintre cele mai periculoase străzi din lume.

image

De asemenea, aceştia au dorit să atragă atenţia asupra beneficiilor pe care le are ciclismul asupra sănătăţii şi mediului.

Imaginile surprinse înfăţişează bărbaţi şi femei pe biciclete, majoritatea complet dezbrăcaţi, iar unii având trupurile acoperite cu vopsea. Protestatarii au afişat bannere cu mesaje împotriva efectelor poluării şi a lipsei de siguranţă în trafic. 

image

Evenimentul este organizat anual, acesta fiind a 11-a ediţie consecutivă, şi are loc peste tot în lume. Primul turneu World Naked Bike a avut loc în Vancouver, Canada, în 2002. De atunci s-a răspândit în fiecare colţ al globului.

image

Pe pagina de internet dedicată protestului, organizatorii scriu: „Înfruntarea traficului auto cu trupurile noastre goale este cel mai bun mod de a ne apăra demnitatea şi de a expune vulnerabilitatea cu care se confruntă bicicliştii şi pietonii pe străzi. Pe lângă toate acestea, atragem atenţia şi asupra consecinţelor negative cu care ne confruntăm cu toţii din cauza dependenţei de petrol şi a altor forme de energie neregenerabilă.“

FOTO dailystar.co.uk

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite