Meniu gustos şi sănătos de Crăciun, recomandat de celebra antrenoare de Kangoo Jumps, Kinga Sebestyen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kinga Sebestyen, cea care a făcut celebru fenomenul Kangoo Jumps în România şi peste hotare, recomandă ca de sărbători să avem un meniu divers, dar atent ales astfel încât să conţină preparate gustoase, dar şi sănătoase pentru a nu dăuna sănătăţii şi siluetei.

Celebra antrenoare de Kangoo Jumps a pregătit pentru familia ei următorul meniu, ce poate reprezenta o sursă de inspiraţie pentru oricine.

„Am ales preparate uşoare, dar interesante şi cu gust“, a precizat Kinga.

Ajunul Crăciunului

Mic dejun

Jumătate de ananas, cafea sau ceai îndulcite cu miere, omletă din albuş cu brânză slabă sau cu şuncă de pasăre şi ciuperci, iaurt slab, lapte de migdale sau cocos cu cereale integrale, nuci, miere şi fructe. 

„Dimineaţa ne trebuie energie, aşa că este indicat ca micul dejun să fie săţios pentru ca pe parcursul zilei să nu fim tentaţi să ronţăim diverse alimente nesănătoase ori să mâncăm prea mult seara“, sfătuieşte antrenoarea (foto).

Kinga Sebestyen antrenoare kangoo jumps foto arhiva personala

Prânz

Aperitiv: pastă de avocado, mousse de somon, feta, mozarella cu roşii, struguri, cremă de vinete cu ulei de măsline, ouă de prepeliţă umplute cu ton.

Felul principal: ciorbă de legume, friptură de miel cu cartofi dulci la cuptor şi tabbuleh.

  

Desert: cozonac din făină neagră, cu mac, nuci şi miere. Tort cu blat din clătită din făină neagră cu nuci, zmeură, căpşuni şi miere.

Gustare: ananas sau kiwi. „Ananas natural, crud, nu cel din conserve. El conţine enzime foarte puternice, are proprietăţi antiinflamatoare şi va destresa organismul la nivel celular“, subliniază Kinga. 

Vin alb sau roşu şi ceai verde.

Prima zi de Crăciun

Aperitiv: salată de sfeclă cu ficăţei şi chiftele de pui.

Fel principal: ciorbă de pui, curcan la cuptor cu unt aromat, salată cu feta, măr, ananas, nuci, stafide.

Desert: salată de fructe cu alune şi miere sau seminţe de chia cu lapte de migdale, stafide şi fructe. 

„Dacă ne dorim neapărat sarmale, e de preferat ca ele să fie din carne de pui“, precizează Kinga.

A doua zi de Crăciun

Aperitiv: chiftele din ciuperci, pastă de măsline, salată de vinete cu ciuperci şi ardei capia, frigărui de pui

Felul principal: clătite Hortobagy - clătite din făină neagră umplute cu carne de pasăre, tocată, cu mozarella, ţinută câteva minute la cuptor. 

Desert: ananas proaspăt. 

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite