VIDEO H&M îşi cere scuze pentru ţinuta inspirată de uniforma femeilor kurde care luptă împotriva grupării Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură YouTube
FOTO: Captură YouTube

Retailerul suedez H&M şi-a prezentat scuzele pentru o salopetă inspirată de uniformele membrelor miliţiilor kurde. Piesa vestimentară face parte din noua colecţie H&M şi a stârnit numeroase reacţii negative pe reţelele de socializare.

Zeci de militanţi kurzi s-au arătat revoltaţi pe reţelele de socializare de gafa făcută de retailerul H&M la începutul acestei luni, cu ocazia lansării noi colecţii pentru toamnă-iarnă. Salopeta de culoare kaki, comercializată la preţul de 19 euro, este una dintre piesele centrale ale colecţiei, notează publicaţia britanică „Daily Mail“. Stiliştii retailerului suedez au asortat ţinuta cu ghete şi o curea maro.

„Este uniforma noastră tradiţională, nu o poate purta oricine“, scrie Ali Najat Barzinjy pe Facebook. „Este cel puţin ruşinos. În asemenea vremuri, ei vor să valorifice curajul luptătoarelor kurde. Ar trebui să le fie ruşine!“, notează Arwin Banirad pe aceeaşi reţea de socializare. Un alt utilizator, Rawan Barwari, propune chiar ca o parte din profitul obţinut de H&M prin vânzarea acestei salopete să fie donată luptătorilor kurzi şi familiilor lor.

Reprezentanţii retailerului au reacţionat imediat la criticile primite, motivând că asemănarea cu uniformele femeilor kurde nu este mai mult decât o coincidenţă. „Ne pare foarte rău dacă am jignit pe cineva cu această pies vestimentară, nu aceasta a fost intenţia noastră“, spune Ida Ståhlnacke, ofiţerul de presă al H&M.

uniforma femei kurde

FOTO: Daily Mail

Magazinul nostru se axează pe ultimele tendinţe din modă şi suntem atenţi la dorinţele clienţilor noştri. În ultimul sezon, am observat că există cerere pentru salopete, iar acum am pus la dispoziţie o colecţie de asemenea haine, în culori şi materiale diverse, cum ar fi albastru denim sau roşu puternic. Salopeta în cauză este coonfecţionată dintr-un material uşor şi confortabil şi face parte dintro- colecţie mai vastă care include multe piese vestimentare verde kaki, una dintre culorile în tendiţe din acest sezon“, se mai arată în comunicatul de presă emis de H&M. 

Citiţi şi:

FOTO Feţele care sfidează: cele mai controversate coperte ale revistelor din istoria muzicii

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite