FOTO Feţele care sfidează: cele mai controversate coperte ale revistelor din istoria muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la nuditate şi sexualitate la ostentaţie şi declaraţii şocante, editorii revistelor internaţionale de prestigiu nu s-au cenzurat în goana după vânzări-record. Azealia Banks, Lady Gaga, Kanye West şi Janet Jackson sunt câţiva dintre cântăreţii care au stârnit valuri de nemulţumiri odată cu apariţiile memorabile.

În ianuarie 1981, John Lennon şi Yoko Ono apăreau în „Rolling Stone“, imaginea cu cei doi fiind surprinsă în seara de 8 decembrie 1980, cu puţin timp înainte ca artistul să fie ucis.

În acelaşi an, la 10 ani după moartea lui Jim Morrison, revista i-a dedicat numărul din septembrie fostului lider al trupei The Doors. Asta n-ar fi fost o problemă, dacă pe copertă n-ar fi ales titlul „E hot, e sexi şi e mort“.

image
image
image
image

Numărul din junie 1992 cu Red Hot Chili Peppers şi cel din septembrie 1993 cu Janet Jackson au atras atenţia prin curajul artiştilor de a poza (semi)nud.

Anul trecut, în februarie, mulţi au considerat că editorii de la „The Sunday Times“ au mers prea departe când au comparat-o pe prinţesa din Barbados, Rihanna, cu prinţesa Diana.

image
image

În aprilie 1999, Britney Spears marca trecerea din copilărie la marturitate printr-o ipostază sexi în „Rolling Stone“, îmbrăcată sumar şi cu un animăluţ de pluş în braţe. Dacă azi nuditatea e banală, la vremea respectivă, criticii nu au aprobat iniţiativa, motivând că interpreta pop nu ajunsese la vârsta majoratului.

Rapperiţa Azealia Banks a demonstrat că nu ascultă de reguli printr-o apariţie nonconformistă în „Dazed and Confused“. Numărul din septembrie 2012  a fost interzis în şapte state.

image

Nici „Biblia modei“ nu a scăpat de critici. Numărul cu Adele din martie 2012 a fost contestat din cauza excesului de Photoshop, unii considerând că formele solistei au fost mişcorate pentru a corespunde într-o mai mare măsură standardelor fizice promovate intens în societatea de consum.

image
image

Până să lanseze anul trecut albumul „Yeezus“, Kanye West a atras nemulţumirile creştinilor în 2006, când şi-a pus coroana de spini a lui Iisus şi s-a mânjit pe faţă de sânge. Sau vopsea. 

image

În această lună, cântăreţul şi logodnica sa, Kim Kardashian, au devenit nu doar protagoniştii revistei „Vogue“, ci şi ai unui scandal. Cititorii s-au declarat ofensaţi că Anna Wintour le-a acordat credit celor două vedete ce fac frecvent deliciul presei de scandal. Considerând că  prestigiosul volum de modă s-a dezis de propriile principii, nemulţumiţii s-au dezabonat.

Ediţia iarnă 2013-2014 a revistei „Candy“ a prezentat-o pe „mama monstruleţilor“ într-o nouă ipostază menită să atragă atenţia. Lady Gaga şi-a declarat din nou bisexualitatea etalându-şi mustaţa, multiplele tatuaje, scopionul de pe sân şi părul pubian.

image

În septembrie, aceeaşi lună în care apărea la MTV Video Music Awards 2010 cu rochia de carne, Lady Gaga punea paie pe foc cu un outfit mai lejer, din carne roşie, spre nemulţumirea membrilor PETA. 

image
image

Dacă astăzi căsătoriile gay sunt o normalitate, în '93, „Vanity Fair“ a stârnit o controversă când a publicat numărul cu K.D. Lang. La vremea respectivă, aceea a fost printre primele coperte cu un protagonist homosexual declarat.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite