Un câine a tras o navă de 1,2 tone VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un câine dresat pentru operațiuni de salvare pe apă a reușit să tragă o navă care fusese luată de un curent puternic. Întâmplarea a avut loc într-un lac din Beltzville, Pennsylvania, chiar înainte de apariția unei furtuni, relatează Daily Mail.

Un câine a reușit să tragă o navă care fusese luată de un curent puternic.
Câinele, pe numele său Oakley, a executat o operațiune de salvare. Foto: Captură video Instagram

Oakley, din rasa Newfoundland, este dresat de Academia Americană canină de salvare pe apă din Massachusetts. 

Am înotat și Oakley a luat frânghia de acostare în gură, a întors barca și a tras tot drumul”, a scris George Abraham, care administrează contul de Instagram al lui Oakley. 

În videoclipul publicat chiar pe pagina sa de Instagram, Oakley poate fi văzut purtând ochelari și echipament de salvare, în timp ce trăgea barca, care cântărea 1.270 de kilograme. 

Oakley este unul dintre cei doi câini din Statele Unite care sunt dresați folosind metodele Scuola Italiana Cani da Salvataggio. 

Câinii, care efectuează operațiuni de salvare pe apă, fac parte din următoarele rase: Newfoundlands, Ciobănești germani și Golden Retrievers. Aceștia sunt învățați cum să execute salvări de pe bărci, jet ski-uri și chiar din elicoptere. 

Câinii Newfoundland, precum și Labrador Retrievers și anumite alte rase, au fost crescuți special pentru a salva oamenii din apă”. 

Când acest instinct natural este îmbunătățit printr-un antrenament, atunci echipa câine-om devine fără comparație o entitate de salvare a persoanelor aflate în pericol de înec”, se arată pe site-ul Academiei . 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite