Articol publicitar

Top canapele – Cum să alegi corect canapeaua visurilor tale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fericirea pe care o simte orice om care își amenajează interiorul locuinței sale este foarte mare, mai ales dacă trebuie să alegem un obiect de mobilier pe care îl admirăm și ne bucurăm zilnic de beneficiile sale.

image

Pe timpuri, canapeaua era considerată un obiect de mobilier destinat claselor sociale înalte. Însă, în epoca industrializării, mai exact la sfârșitul anilor 1800, a ajuns să joace un rol tot mai mare și în clasele medii sau inferioare. În vremurile moderne, canapeaua este un „must-have”, având în vedere evoluția și așteptările tot mai mari ale omenirii.

Astfel, achiziționarea unei canapele este o decizie care trebuie luată cu mare atenție. De ce? Pentru că fiecare dintre noi își dorește confort, calitate, durabilitate, un design care să ne reprezinte, precum și să fie adaptată nevoilor noastre, indiferent dacă preferăm să ne relaxăm la televizor, să mâncăm, să dormim sau să ne invităm rudele sau prietenii în livingul nostru.  

Pași simpli în alegerea unei canapele potrivite nevoilor tale

Când ne întrebăm ce canapele să cumpărăm trebuie să știm bine pentru ce o utilizăm. Locuim într-o garsonieră sau un studio, unde o vom folosi zilnic și ca pat? Sau este un accesoriu folosit doar la ocazii speciale, într-un apartament spațios, atunci când vin prietenii și familia în vizită?

La ora actuală există numeroase canapele realizate în diferite stiluri, forme și dimensiuni, potrivite pentru ceea ce cauți: Canapele Extensibile, Canapele Fixe, Canapele de Piele, Canapele Chesterfield, Canapele Velvet.

Canapele – stil și funcționalitate

Stilul canapelei pe care dorești să o cumperi trebuie să fie în strânsă relație cu modul în care îți decorezi casa sau apartamentul. Poți să alegi între un stil clasic sau unul modern, minimalist. Dacă pui accent pe detalii, textura și designul ar trebui să se îmbine armonios cu decorul camerei, livingul sau terasa unde o amplasezi.

Funcționalitatea canapelei este extrem de importantă deoarece este legată de design. Dacă o folosești și pentru dormit, ai nevoie de o canapea extensibilă cu o saltea cât mai confortabilă. Avantajul major este îmbinarea criteriului estetic cu cel practic.

Un alt criteriu este și numărul de persoane care presupunem că o vor folosi în același timp. Prin urmare, va trebui să alegem o canapea de două locuri, una de trei locuri, de cinci locuri sau chiar un colțar.

image

Canapele – dimensiuni, culoare, tapițerie

Dimensiunile au și ele un rol important, după funcționalitate și design. Trebuie să cunoaștem cu exactitate de cât loc dispunem în încăpere.

Alături de design, culoarea canapelei este un alt aspect ce trebuie luat în considerare pentru că o culoare deschisă va fi întreținută mai greu. Dacă alegi o culoare mai închisă vei sta mai liniștit din acest punct de vedere. Desigur, pe piață sunt canapele de diverse culori, pe gustul tău, așa că nu trebuie să-ți faci griji în această privință.

Tapițeria trebuie să fie ușor de curățat, să nu necesite îngrijire zilnică, dar să fie și plăcută la atingere. Unele canapele dispun de tehnologia Easy Clean, iar petele pot fi îndepărtate cu apă și săpun, fără a fi nevoie de agenți de curățare chimici. În acest fel, poți să spui adio, fără bătăi de cap, la petele de ketchup, cafea sau chiar pix!

Canapele – cum să ai confort și durabilitate

Cu toții ne dorim ca să avem o canapea cu o durată de viață îndelungată. În acest caz, un cadru solid va asigura durabilitatea mult dorită. Dacă dorești să ai un confort sporit, trebuie să știi că acest deziderat depinde de construcția canapelei, respectiv cadru, arcuri, spătar, spumă și alte lucruri suplimentare. Canapelele cu un confort garantat dispun de arcuri elicoidale, sinusoidale, plus spuma poliuretanică din compoziție.

Orice model vei alege, să ai mereu în vedere că o canapea de calitate reprezintă piesa de mobilier ce dă tonul întregii amenajări! Alege canapele potrivite livingului tău din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite