Țara europeană în care trăiesc cei mai fericiți expați din lume

0
Publicat:

Malaga sau capitala soarelui este orașul spaniol care i-a cucerit definitiv pe expați, ocupând primul loc în topul destinațiilor de relocare la nivel mondial, conform Digi24 

terasa populata in centrul orasului spaniol, Malaga
Orașul Malaga. Foto: Shutterstock

Potrivit unui raport intocmit de Internations, (raport efectuat pe baza răspunsurilor a peste 12.000 de persoane din peste 150 de state). 89% dintre cei chestionați susțin că în Malaga localnicii sunt extrem de prietenoși cu turiștii, în timp ce doar 65% dintre aceștia susțin că se bucură de aceeași ospitalitate la nivel global.

Orașul cu deschidere la Marea Mediterană este, de asemenea, apreciat pentru vremea bună, pentru ofertele variate de petrecere a timpului liber, dar mai ales pentru prețul accesibil al locuințelor și costurile reduse ale traiului zilnic, care aduc echilibru între viața profesională și cea privată, notează cnbc.

Orașele spaniole au dominat topul primelor zece destinații pentru expați în 2023

Dacă vă gândiți să vă mutați într-o altă țară sau oraș din Europa, acum este un moment excelent pentru a face pasul cel mare. Există o mulțime de oportunități pentru a munci la distanță și zeci de țări au introdus vize specifice pentru nomazi digitali. Cu toate acestea, decizia de a te muta nu este o una ușoară și este important să găsești un loc care să se alinieze cu ambițiile tale profesionale și cu stilul tău de viață.

În fiecare an, InterNations, o comunitate globală a expaților, realizează sondajul Expat Insider, care oferă informații utile celor care doresc să se mute într-o altă țară. Organizația a chestionat peste 12.000 de expatriați cu privire la cât de ușor le-a fost să se stabilească și să lucreze în străinătate și care sunt activități destinate timpului liber de care s-au bucurat în 49 de orașe din întreaga lume. Málaga a fost votat cel mai bun oraș din Europa și din lume pentru expați în 2023 Clasamentul care include, de asemenea, un indice Expat Essentials, care analizează serviciile digitale, birocrația, locuințele și limba arată că Malaga este în acest moment cel mai bun oraș din lume pentru expați.

Calitatea ridicată a vieții, prețuri accesibile, relații sociale foarte bune

Potrivit respondenților la sondaj, Malaga este orașul cel mai bine cotat la nivel mondial în ceea ce privește amabilitatea, aproape 90% dintre respondenți spunând că localnicii sunt deosebit de primitori cu rezidenții străini. De asemenea, orașul s-a clasat pe locul al doilea la nivel mondial în ceea ce privește calitatea vieții și posibilitatea de a lega noi prietenii. Malaga mai revendică primul loc pentru clima blândă și vremea plăcută. De asemenea, orașul se află în top 10 locuri destinate călătoriilor sau șederilor scurte între alte destinații și ocupă același loc în privința asistenței medicale.

Din perspectiva muncii, Malaga se situează pe locul 13 la capitolul muncă în străinătate și ocupă poziția 41 în ceea ce privește oferta locală de muncă, deși se situează pe primul loc în ceea ce privește subcategoriile "muncă și timp liber" și "echilibru între viața profesională și cea privată". De asemenea, expații sunt foarte de mulțumiți de situația locuințelor din Málaga, pentru că nu sunt doar ușor de găsit, ci și accesibile.

Alte orașe din Spania preferate de expați

Alte două orașe spaniole preferate de expați sunt Alicante, pentru locuințele accesibile, și Valencia, care are servicii remarcabile de asistență medicală. Alicante a ratat la limită primul loc, din cauza scorului negativ oferit la capitolul muncă în străinătate. Mai exact, cultura locală de business nu promovează creativitatea, munca independentă sau flexibilitatea, susțin expații. Cu toate acestea, Alicante este extrem de ofertant în ceea ce privește găsirea unei locuințe. Expații spun că se simt ca acasă și sunt foarte mulțumiți de viața lor socială în Alicante, iar stilul lor de viață nu pare să fie afectat de costuri, orașul ocupând locul 3 în topul destinațiilor preferate pentru costurile de viață reduse și locul 1 la nivel mondial în ceea ce privește locuințele accesibile. Valencia este cel mai bun oraș pentru expați în ceea ce privește asistența medicală.

În Valencia, care ocupă locul 3 în clasamentul global, opțiunile de petrecere a timpului liber reprezintă un punct important, orașul ocupând primul loc pentru oportunitățile sale de a practica sporturi recreative. Atât accesibilitatea, cât și disponibilitatea serviciilor medicale sunt printre cele mai bune la nivel mondial. Nici ieșitul în oraș nu este o problemă - este ușor să te deplasezi pe jos sau cu bicicleta, iar transportul public este accesibil în Valencia. Cu toate acestea, la capitolul muncă, Valencia nu a fost la fel de bine cotată. Perspectivele sale de carieră pentru expați sunt cele mai reduse în comparație cu celelalte două orașe menționate. În cazul în care expații reușesc să găsească un loc de muncă, lipsa de siguranță a acestuia le provoacă îngrijorare. În linii mari, majoritatea expaților (8 din 10 respondenți) se simt bineveniți în Valencia și consideră că localnicii sunt prietenoși.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite