Video Restaurant cu licitație de prețuri: „Avem tarife dinamice, ca la hoteluri, în sezon“. Vloggerul Mircea Bravo a luat țeapă VIDEO

0
Publicat:

Mircea Bravo continuă seria de clipuri despre situațiile enervante în care ne pune viața în România. El face haz de necaz de prețurile din restaurante care cresc de parcă ar fi „tarifele dinamice” practicate în turism și care, în sezon, ajung până la cer.

Mircdea cere o „robinată” la un restaurant de fițe. FOTO: Captura video
Mircdea cere o „robinată” la un restaurant de fițe. FOTO: Captura video

Cea mai nouă scenetă lansată de vloggerul Mircea Bravo începe savuros cu el și ea la restaurant:

„Ce-ți iei?“, întreabă partenera

„Credit, la ce prețuri au ăștia. Tu ai văzut că o porție de cartofi prăjiți e 22 de lei... Îs făcuți în Dubai sau ce?”, se plânge, bineînțeles, el.

Clientul jucat de Mircea Bravo este îngrijorat de prețuri - și are și de ce să fie, cum vom vedea mai încolo.

El comandă o „robinată”, adică apă de la robinet, dar este refuzat. Chelnerul, jucat foarte bine de stand-up comediantul Nicu Bendea, îi răspunde: „Noi nu folosim apă de la robinet”.

Nici măcar o „apă mare” nu e disponibilă, doar „două mici, de 175 ml”. „Dar ce, îi parfum?” se miră Mircea. „Aduceți două shot-uri de apă pentru noi”, se hotărâște el.

„Avem tarife dinamice”

Cei doi comandă: o salată Cezar la 50 de lei, o porție de cartorfi prăjiți la 22 de lei, un burger la 95 de lei. Chelnerul îl întrerupe pe Mircea: „Între timp cartofii prăjiți au crescut de la 22 la 27 de lei, burgerul a ajuns la 120 de lei”.

„Când s-au scumpit prețurile?”, spune Bravo șocat.

„Acum, pe loc, noi avem tarife dinamice”, îi răspunde nonșalant chelnerul.

El îi explică, uitându-se la câteva pesoane care au intrat în restaurant și au determinat creșterea prețurilor: „Prețurile variază în funcție de cerere. Ia uite, burgerul a sărit la 130, 140 de lei, cartofii au sărit la 30 de lei”

„De ce?!?”, întreabă scos din minți Mircea.

„În vacanță cum e? Nu-s mai mari prețurile în sezon, când toată lumea e în concediu? Așa e și la noi. Sezonul este între orele 7 și 8”, îi răspunde calm chelnerul.

Salata rămâne la același preț?”, întreabă Mircea. „Deocamdată da?”, i se răspunde.

„Crede lumea că suntem săraci”

Mircea vrea să renunțe la comandă, însă partenera îl atenționează: „Ne facem de râs. Crede lumea că suntem săraci”. „Poi, suntem”. „Da, dar ei nu știu asta”, răspunde ea și începe să „lucreze la imagine”. Ia telefonul și-i face poze lui Mircea pentru rețele: „Prefă-te că-ți permiți”, îl îndeamnă ea.

Situația ajunge la extrem, atunci când chelnerul scoate la licitație burgerul lui Mircea. Un nou-venit licitează pentru porția de mâncare, care ajunge la 160, 180 și 200 de lei, preț la care este adjudecat lui Mircea, care îi spune concurentului său: „Te-am făcut, fraiere”. Acesta îi răspunde: „Eu te-am făcut, că io-s patronu'. Atât s-a putut”.

Sceneta aruncă săgeți către un cunoscut patron de restaurant din Cluj, care s-a lăudat cu burgerul cu foiță de aur și alte produse exagerat de scurte pe care le promovează pe Tik Tok. La final, acesta spune: „Atât s-a putut”.

„Un clip bazat pe fapte reale”

Clipul postat de Mircea Bravo are sute de comentarii. Mulți dintre cei care au reacționat, susțin că pare o situație reală.

„Un clip bazat pe fapte reale. Bravo, va susțin în continuare. Respect Mircea pentru munca depus”, scrie Florentina.

„<Atât s-a putut> - Asta e de România, clar! Bravo, echipa”- spune Dani.

„De aici trebuie să înțelegeți că prețurile se măresc pentru că voi sunteți guguștiuci și vă duceți indiferent de prețuri. Dacă un restaurant are prețuri mari și românii nu l-ar mai frecventa, ar scădea prețurile ca să nu dea faliment. Indiferent cât vi se cere, voi vă scobiți în buzunare și achitați că să pareți importanți, să fiți ca ceilalți”, spune Cristi.

„Am fost săptămâna trecută la Paris și la întoarcere i-am povestit cuiva ce ieftin mi s-a părut la restaurante acolo, chiar în centru. Doar că răspunsul a fost că Parisul nu e ieftin, dar s-a scumpit foarte mult România. Cred că avea dreptate”, a comentat Alexandru.

„Prețurile cresc din cauza aplicațiilor de livrare care cer comision 36% și din vina clienților care le folosesc... Dacă vreți prețuri mici trebuie să renunțați la platformele de livrare și să vă susțineți restaurantele favorite”, a susținut Simona.

„Voi dați idei la patroni, că în toamna parca văd că e la modă cu ceva aplicație de pe telefon, apoi atunci să vă aud”, comentează un internaut.

„Ce mentalitate: <Te-am făcut, fraiere>, <Ba eu te-am făcut, că eu sunt patronu'>. Până la urmă se vor bate oamenii pentru mâncare”, spune un alt comentator.

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite