Politicianul care a pierdut banii pentru campania electorală la jocuri de noroc

0
0
Publicat:

Nici politicienii de altădată nu erau feriți de acuzații de corupție. Zvonuri politice din anul 1888 vorbeau despre un prefect care a pierdut o sumă mare din banii necesari organizării alegerilor la jocurile de cărți.

Bulevardul Carol FOTO Biblioteca Națională a României
Bulevardul Carol FOTO Biblioteca Națională a României

Ziarul „Lupta“ din 3-4 februarie 1888, titra: „În cercurile guvernamentale se vorbește mult de destituirea unuia din prefecții de județe, care a crezut de cuviință de a pierde, înainte cu câteva zile de începerea alegerilor, o sumă importantă de bani la cărți, și care bani au fost destinați pentru cheltuieli în timpul alegerilor. (...) Peste trei sute de funcționari din administrațiile de la diferite districte vor fi măturați din serviciul lor, ca unii ce n-au fost capabili de a lucra pentru reușita candidaților guvernamentali. Listele acestor funcționari s-au început să se facă de către prefecții din județe“.

La acea vreme, România era condusă de Guvernul Ion C. Brătianu 4, în perioada 9 iunie 1881 - 20 martie 1888, apoi a urmat Guvernul Theodor Rosetti, de la 23 martie 1888 la 11 noiembrie 1888.

.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite