Articol publicitar

Pariurile live: Merită sau nu să pariezi în timpul desfășurării meciurilor?

Publicat:

Cine joacă la pariuri live ar trebui să știe că ele prezintă avantaje și cu dezavantaje. În acest articol vom încerca să aflăm în ce direcție se înclină balanța, punând față în față plusurile și minusurile biletelor plasate pe evenimente aflate în desfășurare.

image

Topul avantajelor nu poate fi decât unul subiectiv. Ordinea argumentelor pentru care cineva preferă live-urile diferă în funcție de tipologia pariorului. Cei care joacă la pariuri sportive doar pentru distracție apreciază cel mai mult trăirile intense pe care le oferă acestea. În momentul în care ai pariat pe gol marcat, iar atacantul scapă singur cu portarul advers, adrenalina inundă corpul.

Emoțiile sunt la superlativ când ai mizat pe marcator, iar acel fotbalist execută o lovitură de la 11 metri, în minutul 90+2. Pulsul crește atunci când mai ai nevoie de un corner, iar mingea centrată îl lovește pe fundaș și se îndreaptă spre steagul de la colțul terenului, urmând a-ți aduce fericirea, sau a ieși în out...

În timpul meciurilor apar diverse oportunități

Cei care sunt mai pragmatici și pariază cu gândul la eventualele câștiguri preferă „live-urile” pentru faptul că își pot rula mai repede bugetul. Se pot multe bilete pe un singur meci, fie independente unul de celălalt, fie succesive. Astfel, dacă un prim pariu este câștigător, ei pot juca din acel moment doar din profit.

image

Un avantaj important pentru toți jucătorii este acela că pot paria în timp ce urmăresc meciurile și știu exact componențele echipelor și care este cursul jocului. Ei pot profita de diversele oportunități care apar în timpul unei partide, cum ar fi cea în care favorita primește gol, dar mai are destul timp la dispoziție pentru a întoarce scorul. De asemenea, pariorii live pot observa dacă fotbaliștii își pierd calmul și apar tot mai multe intrări pe care arbitrul le poate sancționa cu cartonaș galben.

Nu în ultimul rând, agențiile de pariuri online au oferte promoționale speciale pentru biletele live, precum creșteri de profit pentru evenimentele sportive transmise pe platforma video live.

Presiunea poate fi prea mare

Principalul dezavantaj al pariurilor pe meciuri aflate în desfășurare derivă tocmai din emoțiile puternice generate și din ritmul rapid în care se desfășoară acțiunea. Dacă jucătorul este inspirat și câștigă pariu după pariu, atunci totul este bine. În schimb, dacă lucrurile nu merg bine și biletele sunt mai mult „roșii”, pariorii care nu știu să se stăpânească intră într-un vârtej care îi poate lăsa fără bani în cont.

Unii nu sunt capabili să își păstreze luciditatea în condiții de presiune și supărare produsă de pierderea unor bilete. Astfel, ei abandonează orice plan de joc, uită de buna gestionare a bugetului și încep să joace la recuperare. A juca la recuperare înseamnă a plasa o miză prea mare în raport cu gradul de risc prezentat de respectivul bilet.

image

Un alt minus al pariurilor live este acela că jucătorii nu au timp să analizeze bine toți factorii de risc atunci când plasează o selecție. Orice secundă care trece este importantă, aceste pariuri bazându-se mai mult pe „feeling”. Ori, din câte se știe de la jucătorii profesioniști, pariurile de succes reprezintă mai mult o știință decât o activitate bazată pe fler.

În plus, poate apărea frustrarea că ai descoperit selecția câștigătoare, vrei să plasezi pariul, dar exact în acel moment platforma se blochează câteva secunde, suficient cât să „înghețe” cotele pentru evenimentul anticipat. Situațiile de acest gen sunt, însă, mai rar întâlnite la operatorii de top.

Per total, pariurile live au mai mult avantaje dacă ești capabil să respecți managementul banilor orice s-ar întâmpla. În schimb, dacă știi că ești o fire emotivă, ar fi bine să stai mai departe de ele.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite