Orașul futurist construit de Toyota, aproape de finalizare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de mașini Toyota este aproape de a finaliza construcția orașului futurist în care a investit circa opt miliarde de euro, primii rezidenți fiind așteptați să se mute până la finalul anului.

Anunțat în 2021, Toyota a muncit din greu pentru a construi Woven City, la doar câțiva kilometri de Muntele Fuji, pe insula Honshū, unde vor putea locui 2.000 de oameni.

Promovat ca un „experiment uman în masă”, Woven City va oferi Toyota un „laborator viu” pentru a testa prototipuri ale vehiculelor lor electrice, pe bază de energie regenerabilă și eficiente, denumite „E-palettes”.

Producătorul japonez de mașini se așteaptă să adune date din circulația acestor mașini fără șofer, care vor fi ghidate de senzori amplasați în semafoare, clădiri și drumuri.

Scopul este să înțeleagă mai bine tiparele traficulului auto și pietonal.

Woven City va avea și „locuințe inteligente” care vor funcționa aproape în întregime pe hidrogen, reducând astfel emisiile într-un oraș futurist de circa opt miliarde de euro proiectat să fie cât mai ecologic posibil. 

Akio Toyoda, președintele Toyota, a declarat: „Construirea unui oraș complet de la zero, chiar și la scară mică ca aceasta, este o oportunitate unică de a dezvolta tehnologii viitoare, inclusiv un sistem de operare digital pentru infrastructura orașului.

Cu oamenii, clădirile și vehiculele conectate și comunicând între ele prin date și senzori, vom putea testa tehnologia AI conectată atât în ​​tărâmul virtual, cât și în cel fizic, maximizându-i potențialul.”

Pe lângă această tehnologie de ultimă oră, majoritatea clădirilor din oraș vor fi construite din lemn, în stil tradițional japonez.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite