Toyota suspendă livrările pe plan global pentru 10 modele, din cauza problemelor de testare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toyota Motor va suspenda vânzările pe plan global a 10 modele după ce a descoperit nereguli la testele de certificare pentru motoarele diesel dezvoltate de filiala sa Toyota Industries, a anunţat luni cel mai mare producător auto mondial.

foto logo Toyota
Toyota suspendă livrările la nivel global pentru 10 modele de autovehicule Foto: Shutterstock

Printre modele vizate se află camionul Hilux, SUV-urile Land Cruiser 300, Lexus LX500D şi Fortuner, vehicul cu utilizare multiplă Innova şi camioneta Hiace, transmit Reuters și Kyodo.

A existat o lipsă de comunicare cu Toyota Motor şi nu a fost suficientă coordonare în privinţa proceselor de testare şi a procedurilor care ar fi trebuit urmate”, a explicat preşedintele Toyota Industries, Koichi Ito, la o conferinţă de presă.

Problema certificării este cea mai recentă problemă care afectează Toyota, după ce luna trecută filiala Daihatsu Motor a anunțat că majoritatea vehiculelor sale nu au fost testate în mod corespunzător în ceea ce privește siguranța în caz de coliziune și că producătorul auto a manipulat rezultatele unor teste care datează încă din 1989. Ca urmare, Daihatsu oprește livrările și suspendă operațiunile cel puțin până în februarie.

Cazurile de comportament necorespunzător „ar putea afecta Toyota Industries și, prin extensie, grupul Toyota în ansamblu”, a declarat analistul senior al Bloomberg Intelligence, Tatsuo Yoshida.

Comisia implicată în problema Toyota Industries a descoperit nereguli în timpul testelor de putere-putere pentru trei modele de motoare. În total, 10 modele de mașini folosesc aceste motoare la nivel global, inclusiv șase în Japonia, potrivit companiei. Printre acestea se numără Land Cruiser Prado, Land Cruiser 300, Fortuner și Hilux.

Inițial, comisia a investigat Toyota Industries în legătură cu certificarea legată de motoarele utilizate la stivuitoare. Cele mai recente constatări au venit după ce investigația s-a extins la alte stivuitoare și motoare pentru utilaje de construcții.

În anul financiare care s-a încheiat la 31 martie 2023, Toyota Industries a vândut aproximativ 84.000 automobile cu motoare diesel afectate dar acestea, precum şi vehiculele, îndeplinesc standardele de producţie, a dat asigurări compania.

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunţat că va demara marţi o investigaţie la fabrica Hekinan deţinută de Toyota Industries în prefectura Aichi, unde compania produce maşini şi motoare.

Toyota Motor deţine o participaţie de aproape 25% în Toyota Industries care, la rândul său, deţine 8% din producătorul auto nipon.

Luni, acţiunile Toyota Industries au înregistrat un declin de 4% la Bursa de la Tokyo, în timp ce titlurile Toyota Motor au urcat cu 3,1%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite