Toyota Motor reîncepe producția la fabricile de automobile din Japonia începând de luni

0
Publicat:

Toyota Motor a declarat că își va reporni luni fabricile japoneze de autovehicule, dar, având în vedere impactul cutremurului din ziua de Anul Nou, va decide separat cu privire la operațiunile din 15 ianuarie.

foto logo Toyota Motors
Toyota Motors repornește activitatea din cadrul fabricilor sale din Japonia Foto: Shutterstock

Întrucât replicile cutremurului cu magnitudinea de 7,6 grade care a devastat coasta de vest a Japoniei continuă, iar mulți dintre furnizorii săi și filialele acestora se află în zonele afectate, Toyota a declarat duminică, într-un comunicat de presă, că va folosi piesele aflate în stoc în afara acestor zone, potrivit Reuters.

Președintele Toyota, Koji Sato, a declarat vineri că firma încearcă să înțeleagă situația lanțului de aprovizionare, după ce furnizorii Aisin și Sumitomo Electric au suferit pagube în urma cutremurului.

Începând de vineri, aproximativ 80% din cele 200 de companii cu fabrici în zonele afectate de cutremur și-au reluat producția sau o vor relua în curând, a declarat vineri ministrul Industriei, Ken Saito.

Peste 100 de persoane au fost confirmate moarte și peste 200 sunt încă dispărute după ce cutremurul a lovit peninsula Noto, pe coasta de nord-vest de Tokyo. 

În ultimii ani, Toyota a fost afectată de o serie de probleme de producție, inclusiv în octombrie, când a fost nevoită să oprească o parte din producția internă timp de 10 zile, după ce o explozie la fabrica unui furnizor a provocat o lipsă de componente pentru arcuri.

La acel moment, Toyota Motors a suspendat operațiunile la șase fabrici naționale în urma unei exploziei din fabrica administrată de unul dintre furnizorii săi de componente.

Iar în martie 2022, un atac cibernetic asupra unui alt furnizor a dus la o oprire a producției la toate fabricile sale din Japonia. 

Incidentul din luna octombrie a anului trecut a fost cea mai mare oprire a producției interne din august 2022, când cel mai mare producător auto din lume a fost nevoit să închidă toate cele 14 fabrici naționale pentru o zi din cauza unei erori în sistemul său de producție. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite