Motivul bizar pentru care un copil nu a fost lăsat să se urce în avion. Cum și-a motivat decizia compania aeriana

0
Publicat:

Incident incredibil într-un aeroport din Johannesburg. Unui băiat nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion din cauza tricoului pe care îl purta, relatează Mirror.

Unui copil nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion. foto shutterstock (Arhivă)
Unui copil nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion. foto shutterstock (Arhivă)

Întâmplarea a avut loc pe 17 decembrie 2019. După ce și-a vizitat bunicii în Africa de Sud, Stevie Lucas, care la acea vreme avea 10 ani, și părinții săi erau pregătiți pentru a se întoarce acasă, în Noua Zeelandă, însă personalul responsabil cu securitatea nu i-a permis băiatului îmbarcarea în avion pe motiv că tricoul pe care îl purta încălca politica aeroportului. 

Potrivit presei locale, părinții copilului, Steve și Marga au susținut că au fost informați că hainele sau jucăriile cu șerpi nu pot fi luate la bordul niciunui avion din pricina faptului că ar putea crea disconfort.  

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere îl arată pe copil cum își scoate tricoul negru pe care era imprimată imaginea unui șarpe și apoi îl întoarce pe dos, după ce se pare că a ajuns la un compromis cu personalul, potrivit Daily Mail. 

Tricoul purtat de copil
Tricoul purtat de copil. Foto: Network 24

Conform unui comunicat emis de aeroport, ofițerii de securitate „au dreptul de a stabili" dacă ceva ar putea provoca vreun rău celor aflați la bord. Motivul invocat a fost că imaginea șarpelui ar putea afecta pasagerii sau echipajul, provocându-le anxietate sau „neliniște”. 

Părinții copilului au luat legătura cu Compania Aeroporturilor din Africa de Sud și li s-a transmis că așteaptă să obțină un „motiv mai amplu" pentru măsurile impuse. 

„Vă vom oferi un răspuns de îndată ce îl vom primi", se arată într-un e-mail. 

Ce nu poți purta 

Având în vedere faptul că majoritatea companiilor aeriene nu pun la dispoziție recomandări oficiale, poate fi dificil să îți dai seama ce poate fi considerat inacceptabil pentru un zbor. În general, nu există norme care interzic anumite ținute, dar este cunoscut faptul că pasagerii au fost dați afară din zboruri sau nu li s-a permis să se îmbarce din cauza ținutelor lor. 

În cazul în care poți, evită hainele murdare sau rupte și orice îmbrăcăminte cu sloganuri care pot fi considerate ofensatoare sau care conțin un limbaj nepoliticos. Cele mai multe companii aeriene permit șlapii, dar altele s-ar putea să nu îți permită îmbarcarea dacă porți o „ținută de plajă". 

Este important de menționat că, uneori, destinația spre care zbori poate juca un rol. De exemplu, dacă o țară are legi specifice privind îmbrăcămintea, atunci o companie aeriană se poate aștepta ca pasagerii să le respecte înainte de îmbarcare. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite