Mark Zuckerberg crește vaci hrănite cu nuci macadamia și adăpate cu bere din producția proprie

0
Publicat:

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a apucat să crească vaci, la ferma sa din Hawaii și spune că dă de băut bere produsă de el.

Mark Zuckerberg si sotia Priscilla Chan  Foto EPA EFE jpg

Miliardarul și-a anunțat ambițiile agricole în descrierea unei postări pe Instagram, alături de o fotografie în care apare cu un platou de friptură, scrie Business Insider.

Am început să cresc bovine la Ko'olau Ranch din Kauai, și obiectivul meu este să creez unele din cea mai calitativă carne de vită din lume”, a scris el. „Vacile sunt din rasele wagyu și angus și cresc cu mâncare din nuci de macadamia și beau bere pe care o producem aici la fermă."

Bovinele din rasa wagyu, provenite din Japonia, primesc uneori bere ca stimulent al apetitului, conform producătorului de carne Blackmore Wagyu.

Zuckerberg a cheltuit peste 100 de milioane de dolari pentru domeniul său de peste 280 de hectare din Kauai, Hawaii, în 2014, potrivit Forbes, căruia i-a adăugat ulterior alte 240 de hectare, în 2021, pentru 53 de milioane de dolari, conform Mansion Global.

În același an, a cumpărat și alte 45 de hectare de teren în Kauai, potrivit Honolulu Star-Advertiser.

Proprietatea, unde se află ferma sa, se întinde acum pe aproximativ 600 de hectare și include o plajă publică. Tot aici se va afla și o imensă locuință pe care o construiește, inclusiv un buncăr subteran de 5.000 de metri pătrați, a scris Wired în decembrie.

Proprietatea are hectare întregi de arbori de macadamia, conform declarației lui Zuckerberg, care a menționat în descrierea postării că fiicele sale "ajută la plantarea" acestor arbori și îngrijirea altor animale de la fermă.

El a adăugat că fiecare vacă consumă între 2.000 și 4.500 de kilograme de hrană pe an, fapt ce va implica dependența de o cantitate enormă de mâncare din nuci de macadamia produsă din copacii de la fermă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite