„Îmi pot obliga soția să plătească despăgubiri pentru că m-a înșelat?”. Ce întreabă românii pe o aplicație juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii, persoane fizice sau juridice, folosesc tot mai mult primul chatbot juridic din țară, Lawren.ai, care oferă răspunsuri la orice întrebare din sfera juridică.

image

Printre cele mai frecvente întrebări adresate de firme sunt despre impozite, recuperarea creanțelor sau insolvență. Persoanele fizice, în schimb, adresează și întrebări amuzante pe aplicația juridică, printre care despre monitorizarea partenerului de viață, verificarea telefonului acestuia sau ce pot face pentru ca partenerul să ajungă la închisoare, conform statisticilor Lawren.ai.

„Românii au îmbrățișat rapid inovația din spatele Lawren.ai, primul chatbot juridic bazat pe inteligență artificială. De la lansare, Lawren.ai a devenit un instrument util, oferind răspunsuri rapide la orice întrebări juridice, reflectând preocupările reale ale utilizatorilor români. De la lună la lună, numărul de utilizatori și de interogări crește semnificativ.

Cu sute de interacțiuni zilnice, statistica arată o imagine clară a domeniilor de interes: de la dreptul familiei la recuperări de creanțe și insolvență, utilizatorii fiind din ce în ce mai interesați de soluții pentru probleme financiare și contractuale. Totodată, românii au curiozități neașteptate, multe amuzante, dar la care Lawren.ai are răspunsuri conforme cu legea”, explică Victor Buju, fondator al platformei Lawren.ai.

Preocupările financiare – o constantă în interacțiunile cu chatbotul 

Românii adresează cel mai des întrebări privind probleme financiare, din categoriile drept fiscal, recuperări de creanțe, insolvență și contracte. În contextul economic actual, mulți utilizatori caută clarificări legate de impozite, proceduri de insolvență sau modalități de recuperare a datoriilor, ceea ce sugerează o realitate economică marcată de incertitudine.

De exemplu, impozitele și contractele reprezintă aproape jumătate din întrebările primite pe platformă, iar consultanța legată de recuperarea creanțelor sau în contractele de vânzare-cumpărare reflectă dificultățile pe care le întâmpină cetățenii și companiile în gestionarea obligațiilor financiare și a relațiilor comerciale.

Întrebări amuzante și neașteptate 

Pe lângă problemele serioase, Lawren.ai gestionează și numeroase picanterii sau situații amuzante. Iată câteva exemple de solicitări neașteptate:

• Este infracțiune dacă verific telefonul soției fără permisiune? Bănuiesc că mă înșală.

• Pot obliga soția să îmi dea despăgubiri pentru că m-a înșelat?

• Este legal să-i pun soțului un dispozitiv de urmărire pe mașină fără să știe, doar pentru că vreau să știu unde se duce?

• Dacă soțul mă lasă acasă cu copiii și pleacă mai multe zile fără să-mi ceară voie, pot să-l bag la pușcărie pentru abandon de familie?

• Sunt obligat să-mi întrețin părinții dacă nu doresc? Mă pot da în judecată?

• Dacă am condus sub influența drogurilor, dar doar în parcarea privată a blocului, tot pot să-mi ia permisul?

• Pot face o cerere de daune împotriva restaurantului care a livrat mâncarea rece?

• Dacă nu mai pot plăti chiria, proprietarul mă poate da afară legal?

• Am împrumut 2.000 lei unei prietene acum 3 ani și nu vrea să mi-i dea înapoi. Pot să cer de la angajatorul ei?

• Dacă dau statul român în judecată pentru poluare, ce șanse sunt să câștig?

• Dacă partenerul are copil dintr-o căsătorie anterioară, are și copilul dreptul la apartamentul pe care dorim să-l cumpărăm?

• Am făcut un credit de nevoi personale. Dacă plec să lucrez pe vas, mai sunt obligat să plătesc rata?

Aceste exemple demonstrează creativitatea utilizatorilor și curiozitatea față de limitele legii, dar și flexibilitatea platformei în a răspunde atât întrebărilor complexe, cât și celor mai neobișnuite.

Aplicația Lawren.ai, dezvoltată de Buju, Stanciu și Asociații, este primul chatbot juridic românesc bazat pe inteligență artificială, un asistent virtual inovator care transformă modul în care oamenii interacționează cu legea. Antrenat pe legislația și jurisprudența românească, Lawren.ai oferă acces instant la informații juridice complexe, explicând raționamentele și procesele legale într-un limbaj simplu și ușor de înțeles. Disponibil permanent pe platforma Lawren.ai, acest agent interactiv este un asistent virtual dotat cu inteligență artificială, gata să răspundă întrebărilor juridice și să ghideze utilizatorii prin cadrul legislativ.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite