Flori pe care nu ar trebui să le ții in casă pentru că aduc ghinion

0
Publicat:

Florile au fost dintotdeauna considerate simboluri ale frumuseții și prospețimii, devenind decorațiuni de nelipsit din locuințele noastre. Cu toate acestea, în diverse culturi și tradiții, există credința că anumite plante pot atrage ghinion și energii negative.

Cactușii pot atrage energii negative în locuință FOTO Arhivă
Cactușii pot atrage energii negative în locuință FOTO Arhivă

Așadar, dacă sunteți preocupat de Feng Shui sau de alte tradiții care vizează armonia în casă, ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a alege anumite flori.

Flori care pot aduce ghinion

Garoafe roșii: Garoafele roșii sunt considerate, în unele culturi, ca aducătoare de ghinion, mai ales în contexte romantice. Dacă doriți, în mod special, să aveți aceste flori proaspete în casă, ar fi indicată alegerea unei alte culori.

Cale: Aceste flori conțin o sevă în a cărei compoziție se regăsește și oxalatul de calciu, ceea ce le face extrem de periculoase, dacă sunt consumate. Totodată, ele sunt asociate cu aducerea ghinionului în casă.

Leandru: O altă floare toxică, leandrul nu ar trebui să fie atins și este considerat ca aducător de necazuri.

Hortensii: Potrivit principiilor Feng Shui, hortensiile reprezintă singurătatea și ar trebui evitate în locuință.

Bumbac: Deși pot părea atractive din punct de vedere decorativ, plantele de bumbac atrag praful și sunt asociate cu sărăcia și ghinionul.

Monstera: Această plantă, deși generează mult oxigen, se crede că aduce energii negative și este toxică. Este mai bine să fie ținută afară.

Coronița lui Hristos: Cu spini ascuțiți, această plantă poate contribui la creșterea tensiunii și a stresului dintr-o încăpere.

Plante cățărătoare: Deși pot fi frumoase ca decor, aceste plante pot deveni copleșitoare în interior și pot perturba fluxul de energie pozitivă. Ele sunt mai potrivite pentru spațiile exterioare.

Cactus: Deoarece cresc lent și au spini, cactușii pot atrage energia negativă și nu sunt potriviți pentru locuință.

Agave: Asemănător cactușilor, agavele sunt plante care cresc repede și ar trebui să fie menținute în exterior sau pe balcon.

La polul opus, dacă doriți să aveți flori care să vă înfrumusețeze locuința și, în același timp, să evitați ghinionul, puteți opta pentru alternative, cum ar fi trandafiri, crini, lalele sau orhidee. Aceste flori sunt adesea considerate simboluri ale frumuseții și armoniei și pot aduce energii pozitive în casă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite