Flori care înfloresc toamna

0
Publicat:

Toamna nu trebuie să fie doar despre frunzele căzute și vremea rece. Florile care înfloresc în această perioadă a anului aduc o bucurie deosebită și o frumusețe vibrantă. Cu o gamă variată de culori și forme, aceste flori uimitoare sunt o sursă de inspirație pentru grădinari și iubitorii de natură.

Crizantema, cea mai cunoscută floare de toamnă FOTO Arhivă
Crizantema, cea mai cunoscută floare de toamnă FOTO Arhivă

În timp ce majoritatea oamenilor se gândesc la primăvară ca la un sezon al florilor și văd frunzele căzute și culorile de aramă ca fiind specifice toamnei, există flori minunate care contrazic această idee. Aceste flori, cunoscute sub numele de „flori de toamnă” sau „flori care înfloresc toamna”, aduc o explozie de culori strălucitoare și oferă o priveliște uimitoare în grădini și parcuri.

1. Dalia (Dahlia)

Dalia FOTO Arhivă
Dalia FOTO Arhivă

Dalia este o floare superbă cunoscută pentru varietatea sa de culori și dimensiuni. Această floare înflorește toamna, aducând o notă de eleganță și vitalitate în grădini. Cu petalele sale bogate și variate, dalia poate varia de la nuanțe vibrante de roșu și portocaliu, până la tonuri de mov și roz. Această floare este o alegere populară pentru grădinarii care doresc să aducă un strop de culoare în peisajul de toamnă.

2. Zambila (Crocus)

Zambila FOTO Arhivă
Zambila FOTO Arhivă

Zambilele sunt flori delicate care înfloresc atât primăvara, cât și toamna. Cu flori în formă de clopot și culori vibrante, cum ar fi violet, galben și alb, aceste plante adaugă un farmec subtil în grădini. Sunt cunoscute pentru rezistența lor și pentru faptul că înfloresc chiar și înainte de a se topi zăpada, fiind vestitorii primăverii, dar și ai toamnei.

3. Crizantema (Chrysanthemum)

Crizantema galbenă FOTO Arhivă
Crizantema galbenă FOTO Arhivă

Crizantemele sunt considerate, în mod tradițional, flori care reprezintă toamna. Aceste flori viu colorate sunt adesea folosite pentru decorațiuni în timpul sezonului rece și sunt disponibile într-o gamă variată de culori, precum galben, roșu, roz, alb și mov. Crizantemele sunt plante perene și pot oferi o explozie de culoare în toată toamna. Ele trebuie plantate primăvara, astfel încât să se prindă bine în sol, înainte de sezonul rece.

4. Sedum (Sedum telephium)

Sedum FOTO Arhivă
Sedum FOTO Arhivă

Sedum este o plantă suculentă care înflorește toamna. Această floare atrage atenția cu florile sale în nuanțe de roșu, roz și alb. Sedumul este rezistent la secetă și are nevoie de îngrijire minimă. Singurul dezavantaj pentru cei care stau la munte este faptul că atrage căprioarele.

5. Helenium (Helenium autumnale)

Helenium FOTO Arhivă
Helenium FOTO Arhivă

Helenium, sau „Floarea Elenei”, este o floare de toamnă magnifică. Cu petale în culori de la portocaliu și roșu aprins la galben strălucitor, ea adaugă căldură și vitalitate grădinilor. Helenium înflorește în septembrie și octombrie, oferind un spectacol de culori. 

6. Ciclamenul (Cyclamen)

Ciclamen FOTO verdecora.es
Ciclamen FOTO verdecora.es

Ciclamenul este o floare mică și elegantă, care înflorește toamna și iarna. Această floare adorabilă este cunoscută pentru petalele sale în formă de inimă și pentru varietatea de culori, care includ roz, alb și violet. Ciclamenul adaugă o notă subtilă de frumusețe în grădini și în interior, transformând orice spațiu într-un colț de poveste.

7. Anemona japoneză (Anemone x hybrida)

Anemona japoneză FOTO glastra-cu-flori.blogspot.com
Anemona japoneză FOTO glastra-cu-flori.blogspot.com

Anemona japoneză este o floare grațioasă care înflorește în perioada de toamnă târzie. Cu flori mari în nuanțe de alb, roz și mov, această plantă adaugă o notă de eleganță în grădini și la marginea pădurilor. Anemona japoneză este apreciată pentru aspectul său delicat și că înflorește într-o perioadă în care multe alte flori încep să dispară. Este cunoscută pentru faptul că atrage fluturii ca un magnet.

8. Crinul broaștei (Tricyrtis hirta)

Crinul broaștei FOTO littleprinceplants.com
Crinul broaștei FOTO littleprinceplants.com

Crinul broaștei este o floare exotică care înflorește în toamnă. Are petale punctate și culori delicate, cum ar fi alb, roz și mov. Floarea adaugă un farmec misterios și o notă de rafinament în grădini, pe timp de toamnă și este o alegere unică, pentru cei care apreciază plantele neobișnuite.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite