Cum își dau seama spărgătorii că poți fi jefuit ușor în perioada Crăciunului. Atenție la ce postați pe rețelele de socializare!

0
Publicat:

Cu toții ne dorim să petrecem sărbătorile în liniște și siguranță, însă foști spărgători de locuințe ne arată semnele esențiale pe care ei le căutau pentru a identifica casele ușor de jefuit în perioada Crăciunului.

Spărgătorii de locuințe găsesc indicii unde nici nu te aștepți
Spărgătorii de locuințe găsesc indicii unde nici nu te aștepți FOTO arhiva Adevărul

Conform declarațiilor unor hoți experimentați, iată principalele semnale pe care le observau înainte de a planifica o spargere în timpul sărbătorilor de iarnă.

Unul dintre spărgători a explicat pentru publicația britanică Daily Express: "Lăsarea în stradă a cutiilor goale de la electronice de calitate permite oricărui hoț care studiază zona să vadă că deții multe bunuri valoroase care pot fi furate."

Anthony Neary, directorul executiv al retailerului de securitate Safe.co.uk, a subliniat importanța depozitării corespunzătoare a ambalajelor de Crăciun: "Ambalajele de Crăciun sunt o reclamă pentru tehnologia nouă și aparatele pe care le deții. Chiar și cutiile de la articole mai puțin scumpe lăsate în afara casei sau în tomberon pot fi folosite în avantajul hoților, aceștia profitând de ocazie pentru a lua zeci de cadouri și a dispărea în câteva secunde.

Neary recomandă să ascundeți cadourile primite în această perioadă, iar cutiile goale să fie distruse sau duse direct la centrul de reciclare.

Alte practici comune de care țin cont spărgătorii includ ușile neasigurate, obiectele lăsate în apropierea ferestrelor pentru a facilita accesul în casă, și chiar postările pe rețelele de socializare.

"Am folosit Facebook pentru a vedea când oamenii vor fi plecați, nu vă vine să credeți câți postează pe social media cu privire la vizitele la familie pentru câteva zile", a remarcat un fost spărgător

Altul a spus: "Nu lăsa nimic în jurul casei pe care un hoț să poată urca, asta îl ajută să intre în locuință."

O metodă eficientă de descurajare a hoților este să păstrați luminile exterioare aprinse, deoarece unul dintre ei afirmă că acest lucru poate descuraja infractorii, pentru că astfel găsesc mai greu locuri unde să se ascundă înainte de a da lovitura.

Detectivul Inspector John O’Driscoll de la Poliția Cheshire a declarat: "Spargerile sunt infracțiuni tulburătoare de gestionat în orice perioadă a anului, dar și mai mult în perioada Crăciunului. Vă îndemnăm să rămâneți vigilenți și să utilizați sfaturile pentru a vă proteja casa de hoți."

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite