Cum a fost salvat un excursionist care s-a rătăcit prin ținutul urșilor grizzly

0
Publicat:

Un drumeț care s-a rătăcit și a avut nevoie de ajutor în Parcul Național Katmai din Alaska a fost salvat după ce a găsit o cameră de supraveghere amplasată în parc pentru urmărirea vieții sălbatice. Bărbatul a cerut ajutor în fața camerei și a fost văzut de pasionții vieții sălbatice.

Bărbatul a fost văzut de cei care urmăreau camera online  FOTO Captură Twitter
Bărbatul a fost văzut de cei care urmăreau camera online FOTO Captură Twitter

Cei care urmăresc acele camere de supraveghere, pasionați de viața sălbăticiunilor, l-au văzut pe drumețul aflat în dificultate și au scris pe chat celor care administrează parcul național. „Fanii devotați ne-au avertizat despre un bărbat aflat în dificultate pe Muntele Dumpling. Rangerii de la KatmaiNPS au intrat în acțiune și au început o căutare, salvând bărbatul”, a postat pe X (platformă cunoscut anterior ca Twitter), Explore.org, compania care operează camere web pentru Serviciul Parcurilor Naționale din SUA (NPS).

Comentariile urmăritorilor, transmise autorităților

Purtătorul de cuvânt al NPS, Cynthia Hernandez, a declarat pentru Washington Post că comentariile lăsate într-o cameră de chat de telespectatorii webcam-ului care avertizează Explore.org despre drumețul în dificultate au fost transmise autorităților din Alaska, care au intrat în acțiune, scrie The Guardian.

 „Parcul a trimis o echipă de căutare și salvare pentru a-l găsi pe drumeț, care a fost găsit în condiții de vânt și ploaie, cu vizibilitate slabă”, a declarat Hernandez pentru ziar. „Echipa de salvare l-a găsit pe drumeț câteva ore mai târziu, nevătămat, și l-au adus înapoi în siguranță.”

Telespectatorii care l-au observat pentru prima oară pe excursionist și au postat alertele au putut, de asemenea, să urmărească personalul de salvare dispărând în ceață în drum spre el, mai arată același ziar. Zona are puține adăposturi și nu are semnal de la telefonul mobil.

Sfătuit să rămână pe loc

Katmai este un parc național de coastă bogat în peisaje de 4,1 m acri (6.400 mile pătrate) din sud-vestul Alaska, cu vulcani și tundră.

Nu au fost disponibile imediat informații despre cine este excursionistul salvat sau despre cum s-a trezit pierdut, deși Explore.org a promis în tweetul său că vor veni mai multe detalii. Bărbatul a fost găsit aproape de cameră, deși nu se știe dacă a putut auzi un mesaj trimis de autorități la difuzorul camerei prin care îl sfătuia să rămână pe loc.

 „Asta a fost o premieră pentru camerele care urmăresc urșii, cu siguranță. Vremea acolo era foarte proastă în ziua aceea, vizibilitate de aproximativ 50 de metri. Și vremea în vârful muntelui este adesea mult, mult mai rea decât ceea ce găsești peste râu”, ”, a declarat Mike Fitz, naturalist Explore și fondator al Fat Bear Week, pentru Post.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite