Boloș, despre reconfirmarea ratingului suveran: Un semnal puternic că România este pe drumul cel bun

0
Publicat:

Ministrul Finanțelor susține că decizia Fitch de a reconfirma ratingul suveran al României și menținerea perspectivei stabile reprezintă un semnal puternic că țara se află pe drumul cel bun. Ministrul a punctat că România este privită cu încredere de investitori și partenerii internaționali.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor FOTO: Inquam Photos
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor FOTO: Inquam Photos

„Anunțul vine ca o recunoaștere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a promova o creștere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviți cu încredere de către investitori și de partenerii internaționali”, a precizat Marcel Boloș pe Facebook.

Ministrul a subliniat că decizia reconfirmării ratingului suveran și a menținerii perspectivei stabile este susținută de „fluxurile de bani europeni care sprijină investițiile și stabilitatea macroeconomică a țării, precum și de evoluția pozitivă a PIB-ului pe cap de locuitor și a indicatorilor de guvernanță și dezvoltare umană, care se situează la niveluri superioare țărilor din aceeași grupă de rating”.

Marcel Boloș a punctat că anunțul nu trebuie văzut ca o reușită în sine, ci ca un angajament continuu față de responsabilitate fiscală și față de eforturile pentru a asigura o creștere echitabilă și durabilă.

„Suntem hotărâți să ne menținem pe calea reformelor și să continuăm să ne îmbunătățim ratingul și perspectiva economică în viitor”, a precizat ministrul Finanțelor.

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat, vineri, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă, informează sâmbătă Ministerul Finanţelor.

Decizia reconfirmării ratingului suveran şi a menţinerii perspectivei stabile este susţinută de statutul de membru al Uniunii Europene şi de fluxurile de capital de la UE care sprijină investiţiile şi stabilitatea macroeconomică a ţării, precum şi de evoluţia pozitivă a PIB-ului pe cap de locuitor şi a indicatorilor de guvernanţă şi dezvoltare umană, care se situează la niveluri superioare ţărilor din aceeaşi grupă de rating (BBB), conform evaluării agenţiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite