Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”

0
Publicat:

Un bărbat de 44 de ani a construit o tavernă grecească în propria grădină. El a cheltuit peste 20.000 de euro pentru a putea primi oaspeți din întreaga lume,, conform Daily Mail.

Clienții au la dispoziție o gamă variată de preparate făcute în casă. foto shutterstock (Arhivă)
Clienții au la dispoziție o gamă variată de preparate făcute în casă. foto shutterstock (Arhivă)

Bărbatul a deschis restaurantul grecesc tradițional pentru a îndeplini dorința tatălui său și pentru a strânge bani pentru organizațiile caritabile locale. 

Anual, el își transformă proprietatea într-un restaurant pop-up care poate găzdui până la 200 de oaspeți pe noapte. 

Panayiotou nu se ocupă singur de afacere, ci se bucură de sprijinul soției sale, Michelle, dar și de cel oferit de voluntari.  

„O modalitate de a-i păstra amintirea vie”

Taverna grecesească a atras vizitatori și din SUA, iar cei care vor să savureze preparatele fac rezervări cu luni buni înainte de a ajunge la locație. 

Poate găzdui în jur de 75 de clienți afară și în interior. Putem găzdui 200 într-o noapte - și totul se întâmplă în grădina mea. Acum avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot. 

 Am oaspeți din Scoția și chiar din America care vin să viziteze micul și vechiul Walsall, este cu adevărat incredibil. În două ore de la deschiderea listei de rezervări, cu două luni în avans, suntem de obicei plini în proporție de 80%”, a mărturisit bărbatul. 

Dar încercăm să ne ocupăm și de cei care vin fără rezervare, putem ajunge să avem oameni în toată grădina din spate. Din fericire, vecinii nu se supără, sunt fantastici. 

 De obicei organizăm un prânz stradal pentru localnici. Ei sunt grozavi și le place că strângem fonduri pentru cauze locale. Primim mult sprijin din partea comunității noastre locale", a mai adăugat el. 

Tatăl bărbatului, Lakis, a murit de cancer pulmonar în urmă cu 12 ani, iar Panayiotou a decis să construiască restaurantul pentru a cinsti memoria părintelui său. 

Lakis Panayiotou a avut și el un proiect ambițios, însă nu l-a putut duce la bun sfârșit. El începuse să construiască o tavernă în Cipru. 

Panikos Panayiotou a mărturisit că restaurantul a fost construit în două luni și că, din anul 2014, a reușit să strângă 64.000 de lire sterline pentru organizații caritabile locale, cum ar fi Acorns Children's Hospice și pentru a veni în ajutorul persoanelor fără adăpost. 

Tatăl meu a vrut întotdeauna să conducă o tavernă tradițională grecească din casa sa și astfel este o modalitate de a-i păstra amintirea vie și de a strânge bani extrem de necesari pentru acțiuni caritabile”, a spus bărbatul. 

Probabil că ar crede că nu gătesc bine mâncarea, că el ar putea să o facă mai bine. Dar m-ar lăuda, nu pe mine, ci pe alții, dar dacă ar fi aici, ar fi sufletul petrecerii", a mai spus el. 

Ce pot savura clienții

Clienții pot savura doar mâncare tradițională, proaspăt făcută în casă, pregătită de soția bărbatului și de un bucătar voluntar care lucrează la un hotel Marriott. 

Preparatul lor vedetă este „klefiko de miel" - miel marinat și cartofi care au fost gătiți lent în cuptorul de lut timp de 8-12 ore. 

În materie de deserturi, clienții au la dispoziție o gamă variată de preparate făcute în casă, cum ar fi baklava, prăjitură cu nucă de cocos și prăjitură grecească cu ciocolată, numită „Doukissa". 

Am o soție fantastică, care este forța afacerii - ea face toate preparatele și deserturile. La început, și mama mea a fost implicată. Ea ne-a dat toate rețetele și s-a asigurat că mâncarea este bună.   

 Sunt a doua generație de greco-ciprioți, iar mama a emigrat aici în 1974 împreună cu tatăl meu. Au venit aici într-o călătorie de lucru, dar au rămas fără casă din cauza turcilor”, a spus Panayiotou, care este tatăl a trei copii. 

În cursul acestui an, bărbatul a strâns 16.500 de lire sterline pentru a ajuta un băiețel de trei ani care are o tumoră pe creier, precum și alte cauze nobile. 

„Avem un fond pentru zile negre. Atunci când o familie are nevoie de ceva, cum ar fi repararea acoperișului sau a unui cuptor cu microunde, sau când nu își permite, poate apela la noi. Este un fond de urgență”, a mai dezvăluit el. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite