Culoarea așternuturilor, cheia unui somn odihnitor. Ce nuanțe să nu alegi niciodată dacă vrei să dormi bine

0
Publicat:

Un somn odihnitor se datorează în mare măsură și culorii așternuturilor de pe pat. Suprinzător, nuanțele mai întunecate, precum gri, verde închis sau albastru au un efect calmant și reduc stresul, ceea ce influențează calitatea somnului.

Asternuturile gri, cea mai proastă alegere FOTO Shutterstock
Asternuturile gri, cea mai proastă alegere FOTO Shutterstock

Cercetătorii britanici au arătat că în domitoarele cu așternuturi albastre se doarme cel mai bine, notează travelodge.co.uk. Acest lucru se datorează faptului că această culoare este asociată cu o senzație de calm. Culoarea ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, care sunt esențiale pentru obținerea unui somn de bună calitate.

Verdele este, de asemenea, o nuanță care te ajută să dormi mai bine. În esența sa, simbolizează natura. Este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce atât corpului, cât și minții, deoarece poate induce o stare de calm. Este asociat cu liniștea și armonia, ceea ce îl face ideal pentru somn. În ceea ce privește dormitorul, se recomandă să optezi pentru o nuanță de verde salcie în loc de un verde strident. Verdele salcie are o tentă mai blândă și mai atenuată, ceea ce îl face mai potrivit pentru somn.

Și nuanțele de galben sunt potrivite pentru un somn odihnitor. Culoarea galbenă stimulează sistemul nervos, ceea ce ajută la relaxare. De asemenea, creează o atmosferă caldă și confortabilă, care este esențială atunci când te odihnești.

"Ambele le găsim foarte liniștitoare"

Consultantul în Terapie prin culoare și Design interior holistic, Suzy Chiazzari, a declarat: „Decorul dormitorului tău poate afecta cu siguranță calitatea și cantitatea de somn pe noapte. Așadar, merită să vă gândiți la culorilor din decorul dormitorului dvs.

Nu este de mirare că albastrul a ieșit pe primul loc în studiul celor mai bune culori pentru a promova somnul, deoarece culoarea albastră este foarte odihnitoare pentru ochi. Din punct de vedere psihologic, relaționăm albastrul cu apele calme și cu cerul albastru, ambele le găsim foarte liniștitoare. La fel ca și albastrul, anumite nuanțe de galben și verde sunt culori relaxante, despre care se știe că reduc stresul, ceea ce ajută și la un somn bun".

Aspectul de care trebuie să ții cont

În schimb, studiul a arătat, de asemenea, că cele mai puțin potrivite culori pentru dormitor sunt violet și maro, dar și alb și bleu.

Atunci când alegi așternuturi, trebuie să eviți nuanțele albe și albastru deschis, spun cercetătorii. Se crede că așternuturile albe și albastru deschis afectează nivelul de melatonină, un hormon secretat pe timp de noapte, important pentru reglarea ciclului de somn și trezire.

Prin urmare, atunci când alegi culoarea așternuturilor, este recomandat să iei în considerare culorile care stimulează producția naturală de melatonină și, implicit, îmbunătățesc calitatea somnului.

Și calitatea materialului este importantă

Pe lângă culoarea așternuturilor, este importantă și calitatea materialului. Așternuturile de calitate, fabricate din materiale naturale precum bumbacul, sunt delicate pentru piele și asigura un somn mai bun. În același timp, evită așternuturile fabricate din materiale sintetice, care pot provoca reacții alergice și disconfort în timpul somnului.

Dacă vrei să îmbunătățești calitatea somnului, nu uita de întreținerea corespunzătoare a așternuturilor. Spălarea acestora în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână, ajută la îndepărtarea prafului, a bacteriilor și a altor alergeni, oferind un mediu de odihnă proaspăt și sănătos.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite